Bruno Cremer, představitel Maigreta | foto: CSFD.cz

TELEVIZIONÁŘ: Večer začíná až před půlnocí. Kdo se vzepře fotbalu?

  • 2
Trumfové eso sobotního programu drží v rukou fotbal. Přímý přenos utkání kvalifikace o postup na mistrovství světa mezi Českem a Belgií má totiž výhodu autentického zážitku. A soupeři?

Těžko se prosadí, třebaže Tajemství těla proti kopané vytasí záhadu plenění ledniček, Aladin komika Willa Smitha v roli džina, Polda hornickou zkušenost mordparty a ČT art dvojblok pořadů na počest 85. narozenin Zdeňka Svěráka. 

Pravý večer zkrátka začne, teprve až fotbalový mač skončí, což je čas, kdy se napříč stanicemi zpravidla přestává bavit a začíná strašit. Na výběr se nabízejí vykopávky jako Vetřelec: Vzkříšení, Hadi v letadle a coby vrchol stupidity sci-fi horor Černá hodina.

V něm parta mladých Američanů při bujarém putování po moskevských nočních klubech zažije útok mimozemšťanů, kteří zanedlouho doslova zpopelní většinu lidstva. 

Třeba se všeobecný zmar ocitne v souladu s výsledkem zápasu, ale ke zbytkům hrdého vlastenectví se na sklonku večera lépe než slizké příšerky přece jen hodí Maigret a muž z lavičky. 

Seriálová epizoda se totiž točila v koprodukci u nás, za kamerou stál Jiří Macháně a vedle Bruna Cremera si zahráli třeba Jiří Kaftan, Pavlína Mourková, Emil Křížek a tehdy ještě náležitě ošumělá Praha raných 90. let.