Jack Fowler z reality show Love Island

Jack Fowler z reality show Love Island | foto: Profimedia.cz

TELEVIZIONÁŘ: Love Island čili ostrov lásky, kam smí jen ideály krásy

  • 3
Už se namlouvali, intrikovali a zrazovali na Baleárách, v Jihoafrické republice i na Havaji, v neděli konečně dorazí aktéři reality show Love Island i k nám na Novu.

Tuzemští účastníci luxusní seznamky, deset mužů a deset žen, stráví tři měsíce na Kanárských ostrovech ve vile, kde mají k dispozici bazén, posilovnu, gril a relaxační zónu. 

Třebaže běžnému smrtelníkovi nejde na rozum, čím je sladké nicnedělání tak unavilo, že by potřebovali relaxovat. Ovšem na vítěze čekají dva miliony korun, takže bitva párů o hlasy fanoušků může vyčerpat i „partu mladých, krásných a nezadaných“, jak je tvůrci popisují. 

Na druhé straně právě daná charakteristika protagonistů pořadu, který z Velké Británie pronikl do Států, Austrálie či Skandinávie, vyvolal ve světě protesty. Tvůrci museli obhajovat „malou rozmanitost těl“ neboli fakt, že do soutěže vybírají výhradně urostlé svalovce a útlé krásky.

Kreativní ředitel ITV Studios Entertainment Richard Cowles reagoval slovy, že jde přeci v první řadě o zábavu, nikoli o návod, jak by měli vypadat sami diváci. 

Nicméně připustil, že atraktivní zevnějšek hraje roli, „jestliže chceme, aby se navzájem přitahovali“. Zkrátka od velikosti S výše jsou šance mizivé; možná, že větší plavky Love Island ani nevede.