Kirk Douglas ve filmu Poslední vlak z Gun Hillu (1959)

Kirk Douglas ve filmu Poslední vlak z Gun Hillu (1959) | foto: Paramount Pictures

TELEVIZIONÁŘ: Vítězem SuperStar bude Terminátor nebo šerif Kirka Douglase

  • 8
Ne, nebudou to mít snadné, i když je Nova mohutně prodává pod heslem: „Kdo se připojí k Martinu Chodúrovi, Lukáši Adamcovi, Sabině Křovákové a Emmě Drobné?“. Vítěz SuperStar totiž bude muset soupeřit i s Terminátorem.

Jednak si ani minulé vítěze SuperStar leckdo už nevybaví, jednak čerství finalisté nedělního večera musí na verdikt čekat více než tři hodiny, a nadto dostanou silnou filmovou konkurenci snad na každém kanálu. 

Tudíž část publika odčerpají Účastníci zájezdu, část Terminátor a v neposlední řadě se o slovo hlásí Poslední vlak z Gun Hillu. Legendární western, v němž Kirk Douglas coby šerif mstící znásilnění a vraždu své ženy pronese o svém protihráči v podání Anthonyho Quinna: „Je v tomhle městě vůbec někdo, kdo se ho nebojí?“ A dostane odpověď: „Jistě, jsou jich plné hřbitovy!“ 

Poslední vlak z Gun Hillu točil tvůrce Sedmi statečných John Sturges před šedesáti lety a těžko tehdy mohl někdo tušit, že představitel osamělého zastánce spravedlnosti své vrstevníky přežije. Kirk Douglas považovaný tenkrát za průkopníka, protože si k honoráři 325 tisíc dolarů řekl o desetiprocentní podíl z tržeb, oslavil loni sté první narozeniny. 

A jeho jméno vykazuje odolnější trvanlivost než jména všech vítězů SuperStar na světě.

Další tipy z televizního programu