Záběr z filmu Fidel

Záběr z filmu Fidel | foto: Showtime Networks

TELEVIZIONÁŘ: Tanec proti zpěvu. StarDance válcuje Tvář a Fidel zbrojí

  • 12
Asi je marné připomínat, že vedle taneční soutěže StarDance a pěvecké Tvoje tvář má známý hlas existují i jiné způsoby, jak strávit sobotní večer u obrazovky.

Ať už na parketu i na pódiu vyhraje ve finále kdokoli, ze vzájemného souboje vychází vítězně StarDance, která hned při svém nástupu předběhla dosud kralující Tvoji tvář o čtyři sta tisíc diváků a postupně ji odsouvá až na rozdíl bezmála sedmi set tisíc lidí.

Dohromady však obě konkurenční soutěže ukrajují z koláče tak velké sousto, že na ostatní zbývají jen drobty. A to je aktuálně škoda třeba v případě životopisu Fidel, který příběh kubánského diktátora rozložil do dvou dílů. 

První vrcholí vyloděním Castrova oddílu na Kubě, druhý, který se vysílá za týden, sleduje revoluci a její následky. Podstatnou roli tu sehraje proslulý Gael García Bernal coby Che Guevara, jeho přítel Diego Luna si připsal alespoň pársekundovou roličku, vzápětí totiž jeho postavu zastřelí. 

Vůbec naposled stála ve Fidelovi před kamerou americká Carmen Zapata, jež začínala v seriálu Bonanza a má svou hvězdu na hollywoodském chodníku slávy. A režisér David Attwood zavedl štáb do Mexika i Dominikánské republiky, aby tamní scenérie nahradily „Castrův“ ostrov.

Další tipy z televizního programu