Veronika Divišová s jezevčíkem při natáčení filmu Tady hlídáme my | foto: Road Movies

Už nelze čekat, proto film Tady hlídáme my vezou za diváky tvůrci sami

  • 0
Tak dlouho v přehlceném kalendáři premiér čekali na volné místo, až se tvůrci rozhodli, že rodinnou komedii Tady hlídáme my, v níž se coby vypravěč vrací jezevčík Hugo, budou od 2. prosince vozit za diváky sami.

‚‚Dospěli jsme k tomu z několika příčin,“ vysvětluje producentka Beatriz Šajmovičová.

„Koronavirová opatření posunula výrobu o několik měsíců, takže jsme nestihli start filmu začátkem léta, kdy nebylo v kinech až tak plno. A na podzim nebyl termín, kde by náš titul nezapadl; lockdown totiž zasáhl všechny, tudíž prakticky každý týden už je nabitý premiérami.“

Předvánoční čas nakonec zvolili i proto, že příběh navazující na komedii Tady hlídám já začíná v zimních kulisách Šumavy. „Jenže při jednání s několika distributory vznikl požadavek, abychom premiéru načasovali výrazně později, na jaro či začátek léta 2022, protože se obávají dalších restrikcí kvůli covidu-19. Navíc návštěvnost kin na podzim není taková, jakou očekávali, možná právě kvůli přemíře novinek,“ líčí producentka.

Takový posun však tvůrci nemohli přijmout už kvůli obchodním podmínkám televizí, jež zakoupily vysílací práva k filmu; proto zkusí distribuci vlastní. Spoléhají na „své“ diváky. 

„Máme fanoušky, kteří na pokračování snímku Tady hlídám já již čekají. Je to obrovská komunita pejskařů, zejména chovatelů jezevčíků, napříč Českem i Slovenskem, dále rodičů a dětí, které od minulého snímku dorostly, a navíc se dotýkáme tématu canisterapie,“ připomíná Šajmovičová podtitul filmu „o psí lásce, která léčí“.

Pejskaři ostatně přijeli na natáčení největší psí scény, a to bez nároku na honorář. Stačí jim jméno jejich psa v závěrečných titulcích. „Fanoušci nám sami píší, kde film chtějí vidět, ve kterém kině to mají rádi, takže už vzniká slušný seznam sálů, které oslovíme přímo. A pokud budou mít kinaři zájem, vyrazíme s režisérem Jurajem Šajmovičem za diváky i s hlavními hrdiny, jezevčíky Hugem a Aishou,“ plánuje producentka.