Sylvester Stallone ve filmu John Rambo (je uváděn též po názvem Rambo IV) | foto: Lions Gate Films

Sylvester Stallone plánuje dva nové filmy

Veterán filmové akce Sylvester Stallone si prostě nedá pokoj. Oba nové snímky o Rockym a Rambovi finančně zabraly, a tak už spřádá další filmové plány.

Jedenašedesátiletý herec, producent a režisér přezdívaný Sly se rozhodl podepsat s producenty smlouvu o natočení dvou dalších akčních filmů. 

O Stalloneho záměru informoval list Hollywood Reporter. Blíže neurčené snímky by měl Stallone údajně režírovat a samozřejmě si v nich zahrát i hlavní role.

Zatím se pouze spekuluje, že by mohlo dojít jak na pokračovaní Rockyho, jehož šestý díl v loňském roce sklízel úspěch i u kritiků, tak na pátý film o Johnu Rambovi. Tomu to sice kritici "natřeli", tržby ale hovoří více než jasným jazykem.

Spekuluje se i jinde - prestižní magazín Variety před časem přinesl informace o tom, že se Stallone zaobírá myšlenkou oprášit filmovou sérii Přání smrti.

Ta byla populární zejména v osmdesátých letech a hlavní roli "městského mstitele" v ní ztvárnil legendární Charles Bronson.

Nový kontrakt by také mohl Stalloneho přiblížit k realizaci jeho vysněného projektu, totiž adaptace povídek Edgara Allana Poea.

Otázkou také zůstává, zda informace o jeho herecké účasti na nových projektech nejsou mylné. Stallone se totiž podle bulvárních zdrojů nedávno nechal slyšet, že filmu se hodlá věnovat už jen jako režisér.

Jednu výjimku ale podle všeho určitě udělá. Quentin Tarantino ho totiž požádal, zda by si nezahrál v jeho chystaném projektu válečného filmu Inglorious Bastards.

,