Sníst psa není špatné

Dánský režisér Olsen, který u filmu začínal jako jako kameraman kaskadér, natočil na základě skutečné události komedii s názvem V Číně jedí psy. Hlavní hrdina Arvid žije spořádaným, ale velmi nudným životem. Pro jeho manželku Hanne je právě toto důvodem k rozchodu. Jednoho dne se však Arvid stane svědkem vyloupení banky, využije příležitosti, zneškodní zloděje a předá ho spravedlnosti.
Arvida po jeho hrdinském činu navštíví neznámá žena Astrid, která předstírá, že je lupičovou manželkou. Objasní Arvidovi důvod loupeže - se svým mužem se k tomuto kroku odhodlali, aby  mohli zaplatit za umělé oplodnění a mít tak konečně vytoužené dítě.

V Číně jedí psy
Dánsko, 1999

Režie Lasse Spang Olsen
Scénář Anders  Thomas Jensen
Produkce Sten Herdel
Kamera Morten Soborg
Hudba George Keller
Hrají Kim Bodnia, Dejan Cukic, Nikolaj Lie Kaas, Thomas Villum Jensen ad.
Žánr komedie
Původní název I Kina spiser de hunde
Délka 91 minut
Premiéra 15. března 2001
Arvid zkontaktuje svého bratra Haralda, restauratéra a kriminálníka. Společně s Haroldovými kuchaři Peterem a Martinem zorganizují přepadení vozu převážejícího peníze z bank. Arvid plánuje dát peníze z loupeže Astrid a jejímu manželovi, aby se tak zbavil vlastní viny.

Tento důvod je ještě podporován filozofií jeho bratra Harolda: "Nic není dobré nebo špatné, o tom rozhoduješ ty sám. V Číně není špatné sníst psa." Celá operace skončí zcela jinak, než plánovali. Následující události Arvida donutí změnit pohled na svět.