Záběr z animovaného filmu Coco

Záběr z animovaného filmu Coco | foto: Falcon

Sázkaři už dali na oscarovou výhru filmu Coco čtvrt milionu korun

  • 4
Zhruba půldruhého milionu korun se u Tipsportu podle odhadů české sázkové kanceláře vsadí na letošní Oscary, jejichž výsledky se vyhlašují v noci z neděle na pondělí v přímém přenosu na programu ČT2.

Zatím vede tip na nejlepší animovaný film: na výhru snímku Coco, favorita bookmakerů i sázkařů, už se vsadilo přes čtvrt milionu. Téměř stejně se sází na nejlepšího herce v hlavní roli, jímž by se měl stát Gary Oldman za roli Winstona Churchilla v Nejtemnější hodině.

Ostatní oscarové kategorie zatím lákají méně zájemců. Podle vypsaných kurzů by měly z hereček zvítězit Allison Janney ve vedlejší roli díla Já, Tonya a Franches McDormandová za hlavní úlohu příběhu Tři billboardy kousek za Ebbingem, který současně vévodí tipům na cenu Americké filmové akademie pro nejlepší film roku 2017.

Z režisérů se nejvíce věří Guillermovi del Torovi, tvůrci Tváře vody, která si vybojovala nejvíce nominací a podle vypsaných kurzů v hlavní kategorii je na druhém místě. Nicméně někteří sázkaři zkoušejí štěstí i pro případ naprostého překvapení.

Tipsport tak eviduje stovku sázek na vítězství snímku Nit z přízraků – v kurzu 100 ku 1. Dva lidé dokonce vsadili po tisícikoruně na výhru Nejtemnější hodiny. Kdyby jejich risk vyšel, brali by dvěstěnásobek svého vkladu.

Na Oscary se u nás sází také u Fortuny, jejíž hlavní bookmaker Michal Hanák očekává velký boj o cenu pro nejlepší film. „Herecké kategorie mají letos favority, jejichž vítězství se mezi znalci považuje takřka za jisté, ale předchozí ročníky ukázaly, že jisté není nic,“ dodává.

Hanák míní, že velmi otevřené jsou i vedlejší kategorie. Podle kurzů vypsaných Fortunou nabídl nejlepší vizuální efekty Blade Runner 2049, následovaný Válkou o planetu opic. Tvůrci Dunkerku zase mají v očích bookmakerů Fortuny na dosah ceny za kameru, střih, výpravu nebo hudbu.