VIDEO: Vlnící se zeď, podivné okno. Chyby obsahuje i S čerty nejsou žerty

  • 3
Ani oblíbená pohádka S čerty nejsou žerty se neobešla bez několika filmových chyb. Snímek Hynka Bočana z roku 1984 s Vladimírem Dlouhým, Ondřejem Vetchým a Karlem Heřmánkem patří mezi pohádkové klasiky, bez kterých se Vánoce nemohou obejít a pár lapsů na tom určitě nic nezmění.

Oproti předchozím dílům naší série filmových chyb se Bočanův snímek může „pochlubit“ jen několika opravdovými drobnostmi. Patří mezi ně umělá zeď, která se podezřele vlní, střecha z nedobových tašek či putující půllitr s pivem.

V jednom záběru pak diváka překvapí debata Petra (Vladimír Dlouhý) s Adélkou (Monika Stará) skrze zamřížované okénko. Ačkoli si herci povídají a hledí si do tváře, v následujícím záběru je okno s uvězněným Petrem dva metry nad zemí, po které se Adélka prochází.

V jiném momentu pak hledači filmových chyb našli držáky na hasicí přístroje či měnící se barvu kazety se šperky. Ovšem vzhledem k tomu, kolik záležitostí musí filmaři během natáčení ohlídat, nezdá se možné, aby se v každém filmu neobjevila alespoň maličká nesrovnalost.