Restart - Lenka Krobotová a Filip Čapka, představitelé hlavních rolí - Sylvie a...

Restart - Lenka Krobotová a Filip Čapka, představitelé hlavních rolí - Sylvie a Martina | foto: Axman Production

Restart - cesta do duše české dívky

Na nálepku kultovní aspiruje nový český film Restart, který vypráví o mladých lidech z prostředí pražských klubů. O hudbu se postarala "trendy" kapela Khoiba.

PODÍVEJTE SE NA UKÁZKU Z FILMU
Windows Media: kvalita nižší - střední - vyšší

Absolventský film Restart českého režiséra Julia Ševčíka, scénáristy Ondřeje Ládka a finského kameramana Kasimira Lehta vypráví příběh mladé Sylvie v podání herečky Lenky Krobotové.

V několika okamžicích se jí naprosto převrátí život, rozpadne se jako domek z karet. Má jediný den na to, aby získala svou lásku zpět.

Natáčení probíhalo v klubech Roxy a Radost FX. Filmaři využili i reálné prostředí pražských fast-foodů a bytů mladých lidí.

"Je to film o lásce, je rychlej, hlučnej, agresivní, ale přitom velmi citlivej. Ve vyprávění pronikáme hluboko do duše mladé dívky a to, co tam objevíme, nenechá žádného diváka v klidu," prozrazuje Ševčík.

K zajímavě výtvarně pojatému filmu složila hudbu skupina Khoiba, respektive její frontman Filip Míšek. "Julius Ševčík mě oslovil na základě poslechu desky Nice Traps. Nejdřív jen chtěl použít pár skladeb z alba, pak mi ale nabídl, jestli nechci něco složit přímo pro film," vysvětluje Míšek.

Ve Restartu nakonec zazní jak písničky z desek Nice Traps a It Is All Recorded, tak Míškovy čtyři zbrusu nové ambientní skladby.

Na soundtracku najdeme i několik dalších zajímavých jmen. Breakbeatový Ecson Waldez, loňský držitel Zlatého anděla za desku Sophia, přispěl několika houseovými skladbami, ve filmu zazní také několik písniček aktuálních Andělů - skupiny Moimir Papalescu & The Nihilists z jejich debutu Analogue Voodoo.