Oliver Stone chce zfilmovat události 11. září

  • 8
"Rád bych natočil ostrý film o terorizmu," svěřil se americký režisér Oliver Stone při diskuzi na Filmovém festivalu v New Yorku. Stone dále řekl, že snímek by měl být konkrétně o 11. září. "Když už se ty útoky staly, neměl by je Hollywood ignorovat, ale zpracovat v dobrý film," vysvětlil režisér.

Režisér antiválečného "vietnamského" snímku "Četa", thrilleru z oblasti burzy "Wall Street" a dramatu "JFK" nemá o přenesení reálných událostí na filmové plátno žádné pochybnosti. Argumentuje skutečností, že realita v jeho snímcích hraje stále velkou roli. Je přesvědčen o tom, že když charaktery hlavních postav budou působit věrně, budou lidé na film chodit.

"Nedovedu si představit, že všichni lidé chtějí vídět jen ´Zoolandera´," řekl režisér. "Zoolander" je nová komedie hollywoodské hvězdy Bena Stillera o světě mužských modelů.

V poslední době se Stone zabýval zfilmováním jiné skutečné katastrofy, únikem jedovatého plynu v indickém Bhopalu. Při tomto nejstrašnějším neštěstí v oblasti průmyslu v dějinách lidstva zemřelo roku 1984 22 tisíc lidí.

Oliver Stone, americký filmový a divadelní režisér