Nemocnice na kraji města 3 - Josef Abrhám a Kristýna Hrušínská

Nemocnice na kraji města 3 - Josef Abrhám a Kristýna Hrušínská - natáčení seriálu, Ústřední vojenské nemocnice Praha (18. října 2007) | foto: Jan Zátorský, MF DNES

Nová Nemocnice je dotočená, na podzim se vysílá

  • 3
Kruh se uzavřel, poslední klapka nové řady seriálu Nemocnice na kraji města padla včera na stejném místě jako ta první.

V Černolicích za Prahou, ve vile seriálového starosty, se dokonce sešli stejní herci jako 17. května 2007, kdy tu režisér Viktor Polesný natočil první záběry premiérové třináctidílné série s podtitulem Nové osudy.

Vzrušené situace závěrečných dílů čekaly před kamerou doktora Blažeje alias Josefa Abrháma, jeho televizního syna Sašu Rašilova, ale také nového hrdinu v podání Jiřího Bartošky či jeho seriálovou dceru Lucii Vondráčkovou. Do děje po letech zasáhla rovněž Helga Čočková coby dcera doktora Štrosmajera.

Velké stěhování
Štáb společně strávil na sto padesát natáčecích dnů, a to včetně dvacítky nočních frekvencí. Vedle šedesáti klíčových postav, od pamětnických v čele s Eliškou Balzerovou až k nováčkům typu Richarda Krajča, se na obrazovce představí další stovka menších či epizodních postav.

Polesného tým se také často stěhoval, vystřídal na osmdesát míst natáčení od Prahy přes Žatec, Příbram a Český Krumlov po krajinu Českého ráje a Slapské přehrady.

Během léta si herci vyzkoušeli pracoviště pražské Ústřední vojenské nemocnice včetně opravdové "ředitelny" pro Abrhámova hrdinu, ale současně vyrostly nemocniční dekorace ve studiu na Kavčích horách. S premiérou třinácti nových epizod počítá ČT letos na podzim.