Michael Shannon na karlovarském festivalu

Michael Shannon na karlovarském festivalu | foto:  Dan Materna, MAFRA

Michael Shannon hraje senátora McCarthyho v režii Václava Marhoula

  • 6
Nositel dvou oscarových nominací Michael Shannon si zahraje kontroverzního amerického senátora Josepha McCarthyho v životopisném snímku McCarthy, který v angličtině natočí Václav Marhoul. „Cítím velkou odpovědnost i proto, že je to opravdu těžký film,“ říká režisér.

Shannona, který byl na hereckého Oscara navržen za Nouzový východ a za Noční zvířata,  doplní hrdinka seriálu Hra o trůny Emilia Clarke, dále  Dane DeHaan známý z fantasy Valerian a město tisíce planet či Scoot McNairy, který si zahrál v Tarantinově Tenkrát v Hollywoodu.

Podle materiálů, které americká produkce poskytla hollywoodským médiím, mapuje McCarthy vzestup a pád mocného senátora včetně jeho okolí, jež zahrnuje manželku v podání Emilie Clarke, bezohledného mladého právníka čili DeHaana a blízkého přítele neboli McNairyho.

Zámořská média připomínají, že Marhoul si získal mezinárodní pozornost snímkem Nabarvené ptáče; poté mezi jinými nabídkami dostal scénář o senátorovi spojovaném s honem na čarodějnice, jejž napsal Tom O’Connor, mimo jiné autor akční komedie Zabiják & bodyguard i jejího pokračování. 

Společnost HanWay Films má na starost mezinárodní prodej a distribuci. Producentem filmu je Zach Studin spolu s O’Connorem, produkce se ujme Rick McCallum, který se podílel na výrobě několika filmů Hvězdných válek. Natáčet by se mělo na podzim 2022 v Praze a ve Spojených státech. 

„Herci si nejdříve přečetli scénář, který se jim samozřejmě musel líbit. Pak se podívali na Nabarvené ptáče. A když oboje fungovalo, chtěli se mnou osobně mluvit, aby si udělali představu i o mně a zároveň si popovídali o tom, jak příběh cítím a jak bych ho chtěl režijně zpracovat,“ dodal Marhoul.