Plakát komedie Vyšehrad: Fylm | foto: Bioscop

Vyšehrad: Fylm má třetí nejsilnější start, do kin přišlo 173 tisíc lidí

  • 8
Na komedii Vyšehrad: Fylm přišlo za první víkend do českých kin více než 173 tisíc diváků. Nové osudy zhýralého fotbalisty Laviho z internetového seriálu Vyšehrad se tak zařadily na třetí místo statistiky nejúspěšnějších startů domácích titulů.

Nadále přehled nejúspěšnějších startů českých filmů, který podle výsledků ze sledovaných kin sestavuje Unie filmových distributorů, vede pohádka Anděl Páně 2 se 188 tisíci diváků, druhé jsou romantické Ženy v běhu se 177 tisíci návštěvníků za úvodní víkend.

Podle čísel distribuční společnosti Bioscop, která započítala i placené předpremiéry a pondělní velikonoční svátek, už Vyšehrad: Fylm překročil dokonce hranici dvou set tisíc návštěvníků. 

Na druhém místě víkendového žebříčku skončila rodinná podívaná Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství s 57 tisíci fanoušků, následovaná opět filmy určenými hlavně dětem: Ježek Sonic 2 si připsal 44 tisíc zájemců, animovaní Zlouni 23 tisíc diváků.

Snímek Vyšehrad: Fylm, který vsadil na kultovní pověst nekorektního hrdiny v podání Jakuba Štáfka, byl natočen už v roce 2020, kvůli pandemii však vstoupil do českých kin se zpožděním. Na Slovensku bude mít premiéru 19. května.