Z filmu LOVEní

Z filmu LOVEní | foto: Bontonfilm

Zase vede romantická komedie. LOVEní zlákalo do kin 40 tisíc diváků

  • 2
České romantické komedie zažívají slibnou éru. K Ženám v běhu, které se i po osmi týdnech drží ve víkendové statistice na třetím místě, přibyla vítězná novinka LOVEní, jíž k výhře stačilo čtyřicet tisíc diváků. Mezi ně se vklínil komiks Captain Marvel.

Zejména slunečná sobota se zjevně podepsala na obecně slabší návštěvnosti. Druhé místo pro titul Captain Marvel obnášelo 33 tisíc a třetí pro Ženy v běhu 28 tisíc zájemců, přes dvacetitisícovou hranici se pak přehoupl už jenom animovaný šlágr Jak vycvičit draka 3.

Ctižádostivý projekt Skleněný pokoj skočil s deseti tisíci diváků pátý a zájem o něj v porovnání s premiérovým víkendem klesl o více než sedmdesát procent. Těsně za ním odstartoval americký Pašerák s Clintem Eastwoodem v titulní roli, následovaný animovanou pohádkou Kouzelný park.

Ve dvacetimístném žebříčku Unie filmových distributorů, který mapuje uplynulý víkend ve vybraných kinech, figurují na nižších příčkách také obě dokumentární novinky víkendu.

Jednak jde rodinně laděný severský přírodovědný cestopis Putování se sobíkem, jednak o pokračování projektu Manželské etudy s podtitulem Nová generace.  

V celkových číslech nadále vede životopis Freddieho Mercuryho ze skupiny Queen Bohemian Rhapsody, jehož skóre činí 1,6 milionu lidí, a domácí Ženy v běhu, které se blíží k hodnotě 1,1 milionu diváků.