Štěpán Kozub a Jakub Štáfek při natáčení komedie Shoky & Morthy: Poslední velká...

Štěpán Kozub a Jakub Štáfek při natáčení komedie Shoky & Morthy: Poslední velká akce | foto: Falcon

Do kin jde dvanáct novinek, znovu jim však vládne domácí stopa

  • 0
Převaha domácích a dokumentárních děl; tak se dá shrnout kolekce dvanácti filmových premiér týdne. Hollywood do ní dodal pouze dvě položky, další verze komiksu Sebevražedný oddíl, který ozdobila Margot Robbie, a pokračování animované pohádky nazvané Králíček Petr bere do zaječích.

Dorazí dva hudební portréty. Islandští Hejtři sledují „antikapitalistickou“ techno kapelu Hatari, která na předloňské Eurovizi způsobila politický skandál, korejský Blackpink: The Movie se věnuje populární skupině muzikantek.

Pak už vládne Česko. Jeho stopa se nejen díky Zdeňku Godlovi a jiným zdejším hercům najde i v dánském krimithrilleru ze série Oddělení Q, pojmenovaném po dětském hrdinovi Marco

Na íránském povídkovém projektu Není zla mezi námi, který se věnuje výkonu trestu smrti v totalitním státu, je zase Česko podepsáno mezi koproducenty.

Zábavnou jízdu youtuberů za duchařskou legendou slibují Štěpán Kozub, Jakub Štáfek a Tomáš Magnusek v komedii Shoky & Morthy: Poslední velká akce

Z historky o ruském vojáku, jehož Češi v německých uniformách přesvědčí o trvající válce, vychází Okupace, kde si zahráli Martin Pechlát a Cyril Dobrý.

Pásmo krátkých studentských prací FAMU v kině 02 zahrnuje mimo jiné Rudé boty, vybrané do soutěže v Cannes. A domácí nadílku završují dokumenty. 

Ve filmu Chci tě, jestli to dokážeš se odhaluje soužití tří žen, matky se slabostí pro alkohol a dcer, z nichž jedna se narodila slepá a druhá s obrnou.

O životě a tvorbě příslovečného moudrého klauna vypráví portrétní dokument Jan Werich: Když už člověk jednou je…, v němž vzpomínají Jiří Suchý, Zdeněk Svěrák nebo Jiřina Bohdalová. 

Konečně Zákon lásky, který natočila spolurežisérka hitu V síti Barbora Chalupová, pozoruje nekonečnou bitvu o právo na manželství pro všechny, kterou vedou zástupci sexuálních menšin nejen na parlamentní půdě.