Jsem ve své podstatě dost puritánská

- Patricia Arquetteová prokázala svůj talent v mnoha rolích jak ve filmu, tak televizi. Za sebou má spolupráce s takovými režiséry, jakými jsou David Lynch (Lost Highway), John Boorman (Neznámý Rangún), Tim Burton (Ed Wood) či Tony Scott (Pravdivá romance). Rodačka z Chicaga pochází z herecké rodiny. Herectvím se živil její dědeček Cliff, na plátnech kin se objevují i otec Lewis, sestra Rosanna a bratři David a Alexis – Rosannu Arquetteovou známe z filmů Magická hlubina, Pulp Fiction – Historky z podsvětí nebo Crash, David Arquette je spjat s postavou kulhavého zástupce šerifa Deweyho ze série Vřískotů.
Přečtěte si rozhovor uvnitř článku.

Patricie na sebe poprvé upozornila na začátku 90. Let rolí epileptické dívky v televizním filmu Diane Keatonové Wildflower. Pro televizi natočila ještě například drama Dillinger. V dalších letech se věnovala výhradně celovečerním projektům. Z nich jmenujme: Nočním můra v Elm Street 3: Soupeři ze snu, Vyvrhel, Flirtování s katastrofou, Goodbye Lover či Hi-Lo Country. Naposledy se Arquetteová v našich kinech a na videu objevila v nadpřirozeném thrilleru Stigmata.

MINIROZHOVOR
Měla jste strach z toho, že budete natáčet s takovým režisérem, jakým je Martin Scorsese?
Byla jsem tak nervózní, že jsem se chtěla propadnout do země, ale podařilo se mi předstírat, že jsem v pohodě.

Patricia

"Můj manžel Nicolas Cage
se mi jako herec vždycky
moc líbil".

Jaké to bylo, pracovat se svým manželem?
Bylo skvělé vidět výrazy ve tváři, které u něho normálně nevidím. Vždycky se mi jako herec moc líbil.

Je Nicolas žárlivý?
Ne. A pak – já jsem mu věrná. Jsem ve své podstatě dost puritánská.

Říká se, že to u vás vypadá na rozvod.
Kdybychom se chtěli rozvést, tak to uděláme hned. Samozřejmě, že byly chvíle, kdy jsme se hádali, ale kdo se nikdy nepohádal? Víte, dříve mě dost štvalo, že se takové věci píší o něčem tak posvátném, jako je mé manželství. Časem jsem ale otupěla a je mi to celkem jedno.

Plánujete s Nicolasem ještě jedno dítě?
Možná někdy. Vždycky jsem si přála nějaké adoptovat (dodáváme, že Patricia má chlapce se svým bývalým přítelem Paolem Rossim, Nicolas Cage má zase osmiletého syna s Christinou Fultonovou).

Patricia Arquetteová coby blondýnka, podobně jako se představila ve filmu Lost Highway Davida Lynche.

Herečka Patricia Arquetteová

Patricia Arquetteová při pózování v ateliéru.

Patricia Arquetteová leží na své domácí pohovce.

Patricia Arquetteová v uměleckém portrétu za sklem.