Režisér Jan Pavlacký (2023) | foto: Anna Boháčová, MAFRA

Netflix určitě přežije, míní režisér Pavlacký. Pracoval i s Johnem Carpenterem

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Režíroval úspěšné série pro americké streamovací giganty Netflix i Peacock. Na nedávném projektu dokonce spolupracoval s legendou hororového žánru Johnem Carpenterem. Režisér Jan Pavlacký by se teď rád věnoval více autorským dílům a v šuplíku má hned několik námětů.

Byl Carpenter takový morous, jak se o něm traduje?
Trochu ano, ale já jej podezřívám, že se do této role sám stylizuje. Možná je to svým způsobem obrana před nekonečnými připomínkami producentů, a musím říct, že celkem účinná (směje se). Zpočátku z něj skutečně šla hrůza, ale když došlo na samotnou spolupráci v rámci příprav na epizodu, kterou režíroval, proběhlo vše v pohodě. Já jsem mu hledal některé lokace, které posléze přijal v podstatě bez námitek.

Série Haunted pro Netflix byla o skutečných hororových zážitcích lidí, John Carpenter’s Suburban Screams pro Peacock taktéž. Čím to, že si vás nachází právě tento žánr?
Na úplném začátku mi dost pomohlo, že můj showreel obsahoval temné a někde i krvavé scény. Z natáčení reklam jsem byl také navyklý pracovat v různých žánrech a stylizacích, což byla u Haunted podmínka. U první sezony jsem měl i trochu štěstí. Haunted se totiž původně mělo točit celé v Americe. Až na poslední chvíli se v Netflixu rozhodli z různých důvodů přesunout natáčení do Česka.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se