Paula Pattonová v Modřanském biografu v Praze (2010)

Paula Pattonová v Modřanském biografu v Praze (2010) | foto: Lukáš Bíba, MF DNES

Hvězda Mission: Impossible okouzlila diváky i cyklisty. Cruise nechala doma

  • 0
Fanoušci, novináři, ale také bruslaři a cyklisté, kteří jenom jeli kolem: ti všichni v neděli večer vítali před Modřanským biografem v Praze Paulu Pattonovou. Herečka, která přijela českému publiku přestavit oscarový snímek Precious, si na speciální projekci odskočila přímo z natáčení Mission: Impossible 4.

"Je to tu úžasné," rozplývala se, jen co vystoupila z auta. To muselo zaparkovat přímo vedle stavebního výkopu, hollywoodská hvězda ovšem neprotestovala.

Naopak. Fakt, že červený koberec (či spíše kobereček) vede kolem pivní zahrádky a že ji místo rautu vítá "jenom" skromná kinokavárnička s výčepním v zástěře, kvitovala s nadšení. "Má to duši, je mi tu hrozně dobře," hlásila a ochotně se podepsala na místní "zeď slávy".

Kino v ModřanechPaula Pattonová v Modřanském biografu v Praze

Vzápětí už spěchala na pódium kinosálu uvést "svůj milovaný Precious". "Zní to jako klišé, ale je to opravdu film mého srdce," prohlásila na úvod a dodala, že ač působí tíživě a bezvýchodně, má zvláštní moc vyvolávat v lidech pocit lásky. "Až z něj budete odcházet, budete se divit, kolik jí ucítíte," předeslala.

Bezva počasí

Přestože to nebylo příliš pravděpodobné, všichni přítomní netrpělivě čekali, zda se v Modřanech spolu s Pattonovou neobjeví také Tom Cruise, producent a hlavní protagonista série Mission: Impossible, jehož nejnovější díl od začátku října vzniká v pražských lokacích (více ZDE). Podle zástupců štábu má však herec příliš mnoho práce.

"I Paula přijela jen na otočku - točila i před příjezdem do kina a hned po úvodu musí zpátky na plac," uvedli organizátoři s tím, že na jakékoli informace k Mission: Impossible 4 navíc platí přísné embargo.

Paula Pattonová v Modřanském biografu v Praze

Samotná herečka tak mohla zodpovědět pouze pár "neškodných" otázek od diváků a poté, co rozdala úsměvy a autogramy, odjela. Předtím se však ještě stihla podělit o bezprostřední dojmy z Prahy.

"Jsem tu už tři týdny a pořád nevycházím z úžasu. Je neskutečná. U nás v Los Angeles není domům víc než nějakých dvacet let, tady máte staleté památky. Lidé jsou milí, kamkoli přijdu, všichni mi vyjdou vstříc - ostatně tahle akce je toho důkazem," složila poklonu pořadatelům, kteří projekci zorganizovali na její náhlý popud. "Jo a máte tu bezva počasí," překvapila nakonec publikum zachumlané v bundách.

Promítání snímku, který vypráví příběh zneužívané dívky jménem Precious, uspořádalo modřanské kino ve spolupráci s nadací Rosa. Část z výtěžku z celé akce tak poputuje na pomoc týraným ženám, kterým se Rosa věnuje. (více o akci ZDE)