VIDEO: Kontroverzní, ale něžná, líčí autor Krysáků svou novinku Hovnays

  • 3
Cyril Podolský, která se proslavil večerníčkem Krysáci, chystá ve vlastní produkci projekt, jenž může vzbudit nevoli už názvem Hovnays. Od středy spustí vlastní web, představuje se v češtině a němčině, otitulkovaný anglicky i polsky.

Podolský zvolil projekt, který lze za pandemie točit i „doma na koleně“, takže animuje v ložnici, dílnu má v kuchyni a zvuk i střih se zpracovává online. Hudbu připravuje skupina Tři sestry, úvodní skeče již namluvil Jaroslav Dušek.

Jak název napovídá, hrdiny novinky jsou opravdu stylizovaná hovínka. „Jistě, jsou kontroverzní, ale taky přátelská, něžná a měla by se líbit. Ostatně Krysáci taky žili mezi odpadky,“ obhajuje Podolský svůj plán, který obnáší film, seriál a skeče pro internet. Hrdinové budou v krátkých pořadech s diváky vařit či cestovat, chystají i vlastní talkshow.

Na projektu pracují nadšenci už od srpna, zatím bez honorářů, nicméně podle Podolského jde o komerční záměr, takže Hovnays si má na sebe ve finále vydělat. „Loutková animace má dnes zásadní výhodu, že se dá připravovat pod střechou a žádný vir ji - zatím - nezastaví,“ doufá.

Skeče už se vyrábějí dílem pro rodinné, dílem pro dospělé publikum, ale určitě prý přijdou i epizody čistě dětské. Plánovaný film pak popíše společné putování tří  rodin za vidinou bílé porcelánové záchodové mísy. Ukázku z připravované série najdete na videu.