Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

VIDEO: Podívejte se, co z Hobita neznáte. Vyjde v prodloužené verzi

Od premiéry poslední části trilogie Hobit: Bitva pěti armád uplyne letos v prosinci rok. Na DVD i Blu-ray nyní vychází prodloužené verze všech dílů, které fanouškům slibují až o dvacet minut více zážitků z každého filmu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

F96i27l16i18p 28J63a48r50a53b

17. 11. 2015 15:50

Prvnímu i druhému dílu podle mě prodloužení prospělo, napodruhé se mi ty filmy líbily ještě víc. Ale ve třetím dílu není prakticky nic jiného, než Thorinovo dilema a nekonečná bitva pěti armád, a už v kině měl film trvat maximálně hodinu a půl. Dvojnásobná stopáž z toho dělá jasně nejslabší kus z celé trilogie.

0 0
možnosti
TM

T95o79m65á24š 54M44o81t28l

17. 11. 2015 16:20

Já to mám obdobně např. s Matrixem. ten 3. závěrečný Revolutions se mi při sledování tak táhnul a chvílemi dost nudil - a to při stejné stopáži jak předešlé díly...  že se vůbec točil! Asi to bude jak v hudbě, kdy kapela se ukáže jak je dobrá a pravděpodobně proslaví až s 3 albem (když né s druhým), nebo nám zanikne a nestane se slavnou (jak říkají často hudební kritici)... :-)...tam bych viděl nějakou prodlouženou verzi jako rozmar režiséra, nicméně můj osobní názor není tak důležitý, aneb vždy budu hájit právo režiséra na svou definitivní vizi, i kdyby měla být kontraproduktivní, aneb on je tvůrce-stvořitel, on má definitivně rozhodnout. prostě Wachovští to tak chtěli! Né každá trilogie se povede jak Návrat do budoucnosti nebo Indiana Jones, kdy 3. díl série kvalitativně nezaostává a nenudí... :-/

0 0
možnosti
TM

T67o40m26á60š 50M93o12t60l

17. 11. 2015 14:33

Nechápu v dnešní době lidi, kteří se rozčilují nad prodlouženými verzemi stejného filmu, tzv. dvdverzím oproti kinoverzím. Nemusí jít přece hned o tahání peněz...  Prozíravý fanoušek filmu musí přece tušit, že do kin jde u některých kontroverzních filmařů (filmů nebo scén) vždy jakási zmršená kinoverze od producentů a né původní představa režiséra! Někdy je prostě film moc pro americké publikum dlouhý, jindy neprojde jakousi pochybnou testovací projekcí, jindy se ozvou postřelené a potrefené ženské pseudospolky, že je tam moc otevřené erotiky, jindy zase neprojde moc brutality, nebot´ se tak změní rating a přístupnost mládeže, tím i následný výdělek, nebot´ většinu publika tvoří teenageři přece atd... někdy se mění i konec filmu na happy end! Za takové situace a tlacích, je pak režisérská verze umělce na DVD jediná správná! Né se politicky korektně něčemu přizpůsobovat... (Pust´te si všichni Altmanovu satiru Hráč! Tam je obdobný mechanismus a proces schvalování a vystřihování dokonale černým humorem  ukázán, ehm!)

Ridley Scott např. přiznal, že měl dohodu s producenty, že Království nebeské bude v kinech podle pánů producentů, že se s nimi nehodlá už o výsledné podobě filmu dohadovat a že do verze pro dvd mu ale do ničeho nebudou kafrat = takže jsme se dočkaly více Evy Green v roli královny a motivace a psychologie její postavy, né že tam byla jen pár minut pro okrasu rytířstva. Takže je tu Director´s cut 192 minut oproti osekané kinoverzi s pouze 144 minutami! Ridley se nechal slyšet, že ta jeho verze je jediná pravá  verze, producenti mu z toho v kině udělali prý jakýsi akční thriller! Chudák střihač filmu tak makal na obou verzí celkem 15 měsíců místo přibližně 5... Nebo si vemte jeho Robina Hooda: 135 minut x 156 minutám! Americký gangster: 157minut x 176 minut! O Blade Runneru nemá cenu ani mluvit... do kin byla puštěna jen 89 minutová verze od producentů, protože Ridleyho původní verze  (115 min.)neprošla u zkušebního publika. Následkem toho bylo ale ve filmu mnoho chyb a ned

1 0
možnosti
TM

T92o16m35á85š 51M84o11t98l

17. 11. 2015 14:34

nedostatků ve vyprávění a návaznostech, střihu a pseudokonec! Scott se správně namíchl a po drobných kosmetických uprávách uvedl svou 117 min.  slavnou verzi pro video o desetiletí později... na 2. straně je nutno říct, že tam kde byl Ridley spokojen, tam do svých filmů pro video už nezasahoval (např. Hannibal, Thelma a Louise, Soupeři,...) nebo jen upravoval ryze kosmeticky - např Vetřelce ve svém DC kupodivu ještě o minutu zkrátil (ze 117minutové  kinoverze na DC o 116 minutách)!

Oliver Stone coby navíc renomovaný střihač a scénárista svých filmů má taky vyhraněnou představu o výsledné podobě svých filmů a běda producentům mu na ni sáhnout...hned je oheň na střeše a Director´s cut! V Natural Born Killers přidal 4 minuty navíc (exploatation a naturalistické scény?!), v Any Given Sunday taky přidal 6 minut, v Divoších dalších 10 minut a jeho několikerý sestřih (i dle fanoušků!)kontroverzního Alexandra Velikého jsme viděli na vlastní oči i ve Varech... Nenavazující kinoverze producentů měla 175 minut, Special Edition 214 minut a konečný Director´s cut 167 minut a je otázka zda oproti původní verzi nevznikl kvalitativně lepší film, který by si zasloužil kritické reevidování...

A jak nám v Americe dopadal Sergio Leone, snad netřeba mluvit... 

(v kinech mu tam v Tenkrát na Západě chybělo tehdy nějakých 28 minut, v jeho mistrovském gangsterském Tenkrát v Americe mu zase 220 minutové veledílo osekali na 139 minut...)... Myslím, že Director´s Cut na "na video", který tak trochu průkopnicky ten Ridley zavedl, je dobrá a účinná zbraň na pitomé zásahy různých producentů, manažerů a šéfů studií, pro které bývá kolikrát ta představa tvůrce a umělce redukována jen na vidinu výdělku peněz s touhou jít okatě a vlezle na ruku mainstreamovému teenagerskému publiku, kdy nějaké Art a vize tvůrce je mu někde! Takže já dvd verzím jednoznačně fandím. Jen tak dál. Howgh!

1 0
možnosti
KR

LOTR natocen fandy pro fandy,Hobit producentama pro prachy.

1 1
možnosti
AJ

tyhle prodloužené, režisérské ... verze jsou hnusný podvod. V první vlně prodají "normální" DVD, BD ... . A za pár měsíců vydají ty "special" edice, jen aby vytahali z lidí více peněz. Co, technicky, brání vydat ty plné verze hned ??

1 1
možnosti
FV

Stačí si počkat a pak koupit jen tu prodlouženou verzi ;-)

1 1
možnosti
DH

Z Hobita už teď znám více, než jsem kdy chtěl.

3 0
možnosti
Foto

A nosí slïpy nebo trenýrky? ;-D

1 0
možnosti
LF

Proč mám pocit, že tu knihu by člověk přečetl pomalu dřív, než zhlídne celý třídílný (patřičně prodloužený) film...

0 0
možnosti
AJ

kniha je dost útlá. Je to spíše pohádka pro děti A co z toho dokázali scénaristé a režisér udělat za ... . Fuj.

1 1
možnosti
JS

J21a36n 51S44t96u27h24l

17. 11. 2015 8:55

Já bych naopak bral vše zkráceno na jeden  max. 3 hod film.

1 0
možnosti
Foto

Prodloužená verze brutálně natažené adaptace krátké pohádky? Zřejmě edice pro masochisty ;-D

5 1
možnosti
JF

J83i33ř17í 95F76r98o87l27e94c

17. 11. 2015 14:38

Prave jsem si objednal ten BR :-)

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Zemřel zpěvák a herec Josef Laufer, po čtyřech letech v umělém spánku

21. dubna 2024

Ve věku 84 let zemřel herec, režisér, zpěvák a scenárista Josef Laufer. Informaci potvrdil ředitel...

KOMENTÁŘ: Z Davida Černého se stal parazit. O umění už dávno nejde

24. dubna 2024

Premium Když se David Černý v televizi pohádal s kurátorkou Marií Foltýnovou, spory o jeho plastiku na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zemřela herečka Hana Brejchová. Proslavil ji film Lásky jedné plavovlásky

22. dubna 2024  7:52,  aktualizováno  9:48

Zemřela herečka Hana Brejchová, bylo jí 77 let. Zazářila ve filmu Miloše Formana Lásky jedné...

Larry je mrtvý. Tvůrci Simpsonových nechali po 35 letech zemřít štamgasta od Vočka

24. dubna 2024  8:35

Zarytí fanoušci seriálu Simpsonovi smutní. Tvůrci totiž nechali zemřít jednu z postav, která byla...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Společnost mučených básníků. Zpěvačka Taylor Swiftová vydala nové album

19. dubna 2024

Potřebovala jsem ho natočit, je to album, které mě zachránilo. Takto zpěvačka Taylor Swiftová...

Příšera, sen i poezie. Divadlo o Toyen plánovala Steinmasslová tři roky

26. dubna 2024

Hned dvě představení věnovaná naší slavné malířce Toyen mají tuto sezonu premiéru v hlavním městě....

Audioknihou roku je životopis Agathy Christie. Zvláštní cenu získal Soukup

25. dubna 2024  16:49

Vítězem ankety Audiokniha roku 2023 se staly memoáry Vlastní životopis spisovatelky Agathy Christie...

RECENZE: Kdo není s Mirai kamarád, bude mít s jejich albem minimálně 69 problémů

25. dubna 2024

Premium Čtvrté album kapely Mirai nese opět japonský název Tomodachi, což znamená „kamarádi.“ Je hezké, že...

TRENDY V KLIPECH: Mirai rekapitulují, Brixtn vytáhli song z šuplíku

25. dubna 2024  12:22

Skupina Mirai ke svému desátému výročí vydala klip Easy, v němž rekapitulují své působení na...