Hledá se dívka s krásnýma očima

  • 18
Přípravy pátého pokračování divácky oblíbené série komedií o Básnících se rozeběhly na plný plyn. Svědčí o tom i inzerát, který vyzývá dívky "s očima, které muže dovedou k nepředloženým činům", aby se zúčastnily konkursu na jednu z hlavních rolí v příběhu. A protože to má být dívka mezi 20 - 25 lety, dá se vytušit, že její postava pořádně zamíchá dějem i osudy hrdinů.

"Dívky budou mít šanci zaujmout tvůrce v čele s režisérem Dušanem Kleinem 27. srpna od devíti hodin v Biu Illusion v Praze," řekl iDNES producent filmu Miloslav Šmídmajer.

Na filmu Jak básníci neztrácejí naději se sešel osvědčený tým - scénář napsal opět MUDr. Ladislav Pecháček a největší role v něm zaručil Pavlu Křížovi coby doktoru Šafránkovi a Davidu Matáskovi v roli Kendyho.

Setkáme se i s dalšími starými známými - Štěpánovou dívkou (Terezou Brodskou), Hanouskem (Miroslav Táborský), učitelem Ječmenem (Josef Somr), Toničkou (Janou Hlaváčovou) nebo Písaříkem (Pavel Zedníček).

Na scéně se objeví i nové postavy. "Mladý lékař, který svými průpovídkami a rebelstvím připomíná štěpána v jeho věku nebo mladá dívka Anička, jejíž role čeká možná na vás, pokud je vám dvacet až pětadvacet - nebo tak alespoň vypadáte," dodává producent.

Podle Miloslava Šmídmajera má natáčení vypuknout začátkem října a v distribuci by se film mohl objevit už v lednu.

Fotografie z filmu Jak básníkům chutná život.

Fotografie z filmu Jak básníci přicházejí o iluze.