U mě dobrý

U mě dobrý - snímek z filmu | foto: Falcon

Filmové premiéry: v Las Vegas dobrý!

Jan Hřebejk hlásí: "U mě dobrý!" Cameron Diazová z Las Vegas naříká: "Jsem vdaná a vůbec se mi to nelíbí!". A co diváci?

U MĚ DOBRÝ (premiéra 15. května)
více o filmu zde - recenze zde - trailer zde
U mě dobrýU mě dobrýU mě dobrýU mě dobrý
Jan Hřebejk se scénáristou Petrem Jarchovským si opět vzali na pomoc knihy Petra Šabacha a devět let po slavných Pelíšcích natočili čistou komedii, tentokrát ovšem z let devadesátých.

Příběh vypráví o hospodské partě ze zahrádkářské kolonie u Vltavy, která se utká s gangem skořápkářů z tržnice, aby pomstila potupu svého kamaráda.

Soudě podle prvních ohlasů a recenzí, Hřebejkovi návrat k odlehčené komedii prospěl. V komentářích na internetu se hovoří o příjemném filmu, který stojí za pozornost, nebo dokonce o českých "Dannyho parťácích".

MEJDAN V LAS VEGAS (premiéra 15. května)
více o filmu zde - trailer zde
Mejdan v Las VegasMejdan v Las VegasMejdan v Las VegasMejdan v Las Vegas
Joy vyhodil z bytu bývalý přítel. Jacka pro změnu vyhodili z práce. Oba dva se jedou zrekreovat do města hříchu - Las Vegas. A jak už to v romantických komediích bývá, samozřejmě se potkají, opijí a vezmou.

Ráno si uvědomí, co provedli, jenže v noci oba vyhráli tři miliony dolarů a nejsou s to se dohodnout, co s penězi udělají. Obrátí se dokonce i na soud, který jim ale nařídí půl roku společného soužití a výhru zmrazí.

Komedie, v níž se potkali Cameron Diazová a Ashton Kutcher, zatím první diváky nikterak neohromila. I recenzenti jí připisují průměrné hodnocení, i když s dodatkem, že se jedná spíše o ten lepší průměr.

PREMIÉRY MINULÉHO TÝDNE
Z filmu V BruggáchSpeed Racer

více o filmu zde - recenze zde
V Bruggách
více o filmu zde - recenze zde

NA CO SE CHODÍ V ČESKU
Z filmu Taková normální rodinkaNa špičce návštěvnosti byla během víkendu opět Taková normální rodinka, která tentokrát vydělala bezmála 1,5 milionu korun. Druhá je také česká komedie, konkrétně Bobule, s tržbou ve výši 1,2 milionu. Bronz patří oplechovanému Iron Manovi, který českým divákům stál za něco málo přes milion. Do pětky nejnavštěvovanějších se ještě dostali Speed Racer a Suprhrdina.
Zdroj: Unie filmových distributorů, www.ufd.cz

NA CO SE CHODÍ V USA
Z filmu Iron ManZato v Americe Iron Man stále táhne - připsal si dvaapadesát milionů dolarů. Na stříbrné pozici startuje Mejdan v Las Vegas, jehož skóre činí 20,2 milionu. Třetí je Speed Racer, za který zámořští diváci utratili o milion a půl méně. V Top 5 jsou ještě komedie Jak ukrást nevěstu a Baby Mama.
Zdroj: Internet Movie Database, www.imdb.com

PŘÍŠTÍ TÝDEN NÁS ČEKÁ
Indiana Jones a Království křišťálové lebky - Harrison FordPřipravte si klobouky a biče, Indiana Jones jde počtvrté do akce. Po devatenácti letech se totiž slavný archeolog z dílny Stevena Spielberga a George Lucase vrací ve filmu Království křišťálové lebky. Také už stříháte metr?