Dostane se zfetovaná troska ze dna?

  • 2
Příběhem o "černém psovi" neboli strachu ze smrti a ubíhajícím čase, který nutí lidi hnát se neomaleně za kariérou, je snímek režiséra a scenáristy Stephena Norringtona, který běží od začátku července v českých kinech. V hlavních rolích cynické černé komedie Zkurvená existence uvidíme Maxe Beesleyho, Jasona Isaacse či Udo Kiera.

Režisér Stephen Norrington vyzývá k zanechání své značky na světě dříve, než bude pozdě. "Nutí vás to běžet pořád dopředu, cítit v zádech toho psa. Měli byste se zamyslet, jestli ta vaše značka stojí za to. A to je ta vaše nejistota, která nahlodává," říká o filmu.

O čem příběh vypráví? Ručička ukrajuje tvůj příděl času na tomhle světě a ty pořád patříš k průměru. Ale Billyho (Stephen Dorf) to vůbec nepálí. Je mladý, talentovaný, přitažlivý. Patří mu budoucnost. Jeho úsměv září z titulních stran londýnského bulváru.

Nonkonformní večírky, luxusní drogy, drahé prostitutky, značkoví šéfové... Stačí ale malá chyba a bulvár si vychutná váš hluboký pád. Kolem je spousta supů, kteří čekají na váš plat, na přízeň vašeho bývalého „publika“.

Billyho samolibost je rozmačkaná na atomy. Jeho novým světem je lůza londýnského podsvětí. Obchodníci se smrtí, cyničtí agenti, špinavé prostitutky, zředěné drogy. Billy je zfetovaná troska a jeho cesta zpět vzhůru se zdá být nemožná...

Stephen Norrington začínal jako tvůrce speciálních efektů pro velká studia Warner, nebo Miramax. K jeho nejznámějším a Oscarem oceněným pracím patří kultovní Vetřelci. Do povědomí širokého publika se dostal jako režisér filmu Blade. Režisér je posedlý elektronikou, počítači a grafikou.

Zkurvená existence
Velká Británie, 1999

scénář  a režie Stephen Norrington
kamera James Welland
hrají Max Beesley
Jason Isaacs
Stephen Graham
Udo Kier
hudba Leftfield
Aphex Twin
Luke Vibert
Plastikman
původní název The Last Minute
délka 100 minut
žánr černá komedie

Zkurvená existence - premiéry

kina 3. července 2003

Fotografie z filmu Zkurvená existence.