DO KINA: Velikonoční nadílka vsadí na děti v animaci i ve strašení

  • 1
Na každý ze čtyř volných dnů připadá jedna filmová novinka. Rodinným výpravám se nabízejí hned dvě animované pohádky, milovníkům strašení zase horor a duchovně založeným divákům Modlitba.

Francouzské drama Modlitba, které natočil Cédric Kahn, sleduje mladíka závislého na heroinu při odvykací léčbě v katolické komunitě. Na samotě pod Alpami se odehrává modelová cesta od vzpoury přes útěk a návrat až k přijetí víry. 

Americký horor La Llorona: Prokletá žena vychází z tragédie, kdy matka utopí v záchvatu vzteku své děti a pak v pláči skočí do vln také. Nyní se vrací a loví cizí děti náhradou za své potomky.

Animovaný příběh Hledá se Yetti líčí dobrodruha, který se považuje za předního odborníka na mýty. Vydá se proto na cesty, aby objevil Yettiho, chybějící vývojový článek mezi opicí a člověkem. 

Francouzskou animaci zastupuje snímek Mrňouskové 2: Daleko od domova. Hrdinové z říše hmyzu se tentokrát vydají na záchrannou výpravu do Karibiku, kde se nedopatřením octla malá beruška. Ukázky a komentář najdete na videu.