Cirkusové šapitó jako kinosál

sálem se v době mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech stane i cirkusové šapitó. Obří stan vyroste v areálu letního kina. "Šapitó, do něhož se vejde pět stovek diváků, jsme si půjčili od Cirkusu Berousek. Promítat v něm budeme vůbec poprvé, a to vždy od 21 a 23 hodin. Už se nemohu dočkat," těší se Josef Čadík, který se svým bratrem již jedenáctou sezónu projíždí republiku s pojízdným kinematografem.

Právě z maringotky, v níž je umístěn promítací přístroj, by o festivalu Čadíkovi rádi promítali jako předloni i u Lázní 1. "To však ještě není jisté. Jasný je oproti tomu program. V šapitó budeme promítat filmy s Vlastimilem Brodským a filmové muzikály," dodává Čadík.

Promítání v cirkusovém stanu bude patřit k doprovodnému festivalovému programu. Dvě stě padesát festivalových filmů budou moci diváci sledovat stejně jako v loňském roce v hotelu Thermal, kde budou k dispozici Velký a Malý sál, Kongresový sál s novým promítacím plátnem a sály A, B, C. Sloužit budou také sály v Městském divadle, v Divadle Husovka, v Grandhotelu Pupp, v Bristolu a Richmondu.

Po skončení festivalu se pojízdný kinematorgaf na týden přestěhuje do Mariánských Lázní, kde budou moci sledovat diváci filmy v prostoru areálu Arnika nedaleko hlavní kolonády.

Josef a Pavel Čadíkovi.