Avatar už prý nezpůsobuje jen deprese, ale dokonce i zdravotní problémy.

Avatar už prý nezpůsobuje jen deprese, ale dokonce i zdravotní problémy. | foto: Bontonfilm

Cameronův Avatar může způsobit smrt, tchajwanské kino hlásí oběť

  • 97
Pouhý den poté, co sci-fi Jamese Camerona Avatar ovládla Zlaté glóby, zaznamenal veleúspěšný snímek další vlnu světového zájmu. Tentokráte nechtěného: z Tchaj-wanu totiž dorazila zpráva o smrtícím účinku Cameronova trháku.

Ten prý způsobil závažné zdravotní problémy dvaačtyřicetiletému muži, který zřejmě nezvládl nápor emocí.

Nešťastný Tchaj-wanec, jehož média označila jen jménem Kuo, prý při promítání filmu pocítil nevolnost, bolest v hlavě a začal mít problémy s viděním. Byl převezen do nemocnice, kde se při vyšetření zjistilo, že má krvácení do mozku.

"Je pravděpodobné, že tyto problémy u něj vyvolal nával emocí z filmu," řekl lékař. Kuo zemřel po jedenácti dnech hospitalizace.

Animovaný 3D snímek Avatar režiséra Jamese Camerona, který právě získal Zlatý glóbus za nejlepší film a režii a trhá žebříčky sledovanosti, už čelil nařčení, že dokáže u diváků vyvolat deprese a sebevražedné sklony. - Čtěte Avatar způsobuje deprese, herečka Zoe Saldana z něj však těží

Zlaté glóby 2010 - delegace k vítěznému Avataru

Snímek je situován do budoucnosti a ukazuje, jak lidská rasa vydrancovala zdroje na Zemi a kvůli těžbě vzácné horniny se dává do boje s mírumilovnými obyvateli planety Pandora. Lidé jsou unešeni zázračným světem na Pandoře a jsou znechuceni tím, co lidstvo Zemi provedlo.

Někteří fanoušci se na internetových stránkách Avatar Forums svěřují, že po filmu kvůli touze dál se těšit z krásy mimozemského světa na planetě Pandora trpěli depresí a sebevražednými myšlenkami. "Dokonce jsem uvažoval, že když spáchám sebevraždu, tak se znovu narodím do světa, který je Pandoře podobný a kde všechno bude stejné jako v Avataru," uvedl jeden z fanoušků.

,