VIDEO: Filmový Black Panther se vrací. I přesto, že hlavní hrdina zemřel

  • 1
Ačkoli Chadwick Boseman, představitel hlavní role filmového hitu Black Panther, před dvěma lety zemřel, studio Marvel dotáhlo plány na jeho pokračování. V novince Black Panther: Wakanda nechť žije ale hlavního hrdinu nepřeobsadili, i samotný snímek pracuje s faktem, že původní Black Panther už není mezi živými.

Plány na pokračování komiksového filmu vznikly hned po překvapivém úspěchu snímku Black Panther v roce 2018. Smrt Chadwicka Bosemana, který v roce 2020 odešel v pouhých třiačtyřiceti letech, však donutila studio Marvel ke změnám. Snímek se rozhodla natočit i tak, ovšem bez přeobsazení hlavní role či digitálního dosazení tváře zesnulého herce.

Black Panther: Wakanda nechť žije totiž vypráví o světě po smrti hrdiny „Black Panthera“ T’Chally. Do středu děje se tak dostává jeho sestra Shuri v podání herečky Letitie Wrightové. Zbylé obsazení významných rolí z prvního dílu totiž zůstalo beze změn. Společně s ostatními se Shuri musí smířit se smrtí svého vůdce a nedopustit, aby do jejich království Wakanda zasahovaly světové mocnosti.

Záběry z traileru ke snímku Black Panther: Wakanda nechť žije

Snímek má celosvětovou premiéru naplánovanou na 11. listopadu, u nás byl měl být k vidění už o den dříve. Uvedením druhého Black Panthera se definitivně uzavře série marvelovských filmů známá jako Fáze čtyři.