Antioscara vybojovala Mariah Carey

Americká zpěvačka Mariah Careyová a kanadský herec Tom Green byli oceněni v Los Angeles cenou Zlatých malin jako nejhorší filmoví herci.

Tato cena se uděluje již 22 let v předvečer slavných Oscarů. Při slavnostním udělování tohoto Antioscara v kalifornské Santa Monice nedaleko Los Angeles byl třicetiletý Green označen nejen za nejhoršího herce, ale dostalo se mu stejného ocenění i za nejhorší režii a za nejhorší scénář.

Všechno získal Green za jediný film - Freddy Got Fingered, který byl rovněž označen za nejhorší film roku. Zhruba 60 procent členů Nadace Zlatých malin také rozhodlo, že stejné ocenění, ovšem v ženské kategorii, si zaslouží jednatřicetiletá Careyová za svůj filmový debut v romantické hudební komedii Glitter.

Trofej Zlatá malina -
pingpongový míček nastříkaný zlatou barvou a zasazený na filmový kotouč. Celková hodnota činí 4,27 dolaru.

Podrobné výsledky soutěže Zlaté maliny najdete ZDE.

Dalšími kandidátkami na Zlatou malinu byly Španělka Penelope Cruzová a zpěvačka Jennifer Lopezová původem z Portorika. Green soupeřil o vítězství v mužské kategorii s herci Johnem Travoltou, Keanu Reevesem, Benem Affleckem a Kevinem Costnerem. 

Bez "ocenění" nezůstaly ani snímky Planeta opic či akční snímek ze světa amerických závodních aut CART, v České republice uváděný pod názvem "Formule!".

O udělení Zlaté maliny rozhoduje korespondenčně asi 500 členů podílejících se na činnosti nadace, jež má víceméně humorný nádech.

Mariah Carey v noční košilce.

,