Z pořadu Koptashow

Z pořadu Koptashow | foto: ČT

PRVNÍ DOJMY: Koptashow, krycí jméno pro reklamu na StarDance

  • 113
Co mají společného tanečnice Tatiana Drexlerová, sportovec Aleš Valenta a herec Jiří Dvořák? Přece StarDance, kde ona seděla v porotě a oni vyhrávali. Okatější sebepropagaci si ČT v prvním dílu nového pořadu Koptashow ani nemohla vymyslet.

Hostitel novinky Václav Kopta je bezesporu vtipný, pohotový a příjemný moderátor, ovšem hned úvodní díl Koptashow vzbudil otázku, nakolik a zda vůbec půjde o pořad autorský. Působil totiž jako firemní reklama ČT na její taneční soutěž StarDance, paradoxně měsíc po minulém finále.

Nejenže Kopta „tanečně“ přikulhal o holích, aby zase shrnul totéž co naposled v silvestrovské Všechopárty, tedy zranění, kvůli němuž musel ze StarDance odstoupit.

Nejenže pozvání dostali výhradně lidé, kteří jsou se StarDance spojeni, tedy porotkyně soutěže Tatiana Drexlerová a králové dvou ročníků, Aleš ValentaJiří Dvořák.

Ale ještě se celá první část věnovala láskyplně právě a pouze StarDance, té zázračné krajině ušlechtilé noblesy bez jediné poskvrnky, v níž řečeno (nejen) slovy Aleše Valenty, který přidal pár cvičných tanečních kroků s popelnicí, „nebylo nic negativního“. 

Naštěstí v druhé půli se měnilo téma, a to hned několikrát. Ale protože Kopta zpovídá všechny tři hosty najednou, nikoli postupně jako Karel Šíp či Jan Kraus, stala se z dialogů povšechná letmá debata ve stylu Zázraků přírody, kde padají otázky typu „co vy a sport, vy a vaření, vy a škola, vy a trapasy“.

Přitom skladba Koptashow vykazuje docela pracnou přípravu, tedy předtáčky, rešerše, fotografie, kvízy. Ve finále však zůstane pocit, že se nakousl kousek toho, kus onoho a přes veselé historky se vlídně dospělo odnikud nikam. Což by byla škoda, neboť Kopta přesahuje limity domácké zábavy značky ČT Brno.