Tata Bojs (Colours of Ostrava 2017)

Tata Bojs (Colours of Ostrava 2017) | foto:  Michal Šula, MAFRA

Tata Bojs slibují Velký třesk! Taneční show chystají spolu s Dekkadancers

  • 1
Speciální hudebně taneční představení Velký třesk! plánuje kapela Tata Bojs společně se souborem Dekkadancers. K vidění bude od poloviny června v prostoru Azyl78, který už zahájil prodej vstupenek.

Hned dvě stopy zabírá na nejnovějším albu kapely Tata Bojs píseň Velký třesk. Stejně se bude jmenovat i představení, které česká kapela chystá ve spolupráci s tanečním souborem Dekkadancers. Premiéru audiovizuálního představení plánují na 15. června v prostoru Azyl78. Velký třesk! tak bude jednou z novinek chystané letní scény, které zve diváky do obřího šapitó na pražském Výstavišti. Hrát se zde bude hned šestkrát.

„Během originálního audiovizuálně-tanečního koncertu zazní skladby z tohoto alba i řada dalších,“ lákají na novinku pořadatelé Azylu78, který vznikl pod křídly kulturního prostoru Jatka78.

Další novinkou, tentokrát v novocirkusovém žánru bude představení Runners od Cirku La Putyka. Režisér Vít Neznal v něm chce vyprávět o současné uspěchané době. „Vystoupí v něm špičkoví akrobaté a tanečníci včetně Američanky Mandi Orozco, která několik let působila v Cirque du Soleil,“ lákají pořadatelé.

Kromě toho Cirk La Putyka připravuje první pražské uvedení Kabaretu Dynamit a pestrobarevnou show finského režiséra Maksima Komara Kaleidoscope, která měla na Jatkách78 premiéru loni v létě. 

Na otevření nového prostoru, které je v tuto chvíli v plánu na 25. května, chystá principál Cirku La Putyka Rosťa Novák nový díl Kabaretu Pot a Lesk. Vedle již zmíněných se v prostorách nového šapitó vystřídají i přední pražské činoherní soubory. Hrát zde bude Divadlo pod Palmovkou, Divadlo Na zábradlí, Divadlo Letí, Vosto5 či Městská divadla pražská. Z Brna sem na jeden večer zavítá Divadlo Husa na provázku.

Součástí dramaturgie Azylu78 je i tanec. Unikátní komponovaný večer s názvem L.I.VE – Loučení Igora Vejsady s taneční kariérou představí Pražský komorní balet v originální autorské choreografii Petra Zusky, Marka Svobodníka a Viktora Konvalinky. Pro příznivce tance mají zmínění  Dekkadancers v plánu uvést ještě Muže z Malty a taneční gangsterku Poslední večeře.

Vstupenky na veškerý program speciálního šapitó jsou už v předprodeji, i když zatím pro trvající nejistotu okolo pořádání kulturních akcí jen v omezeném množství.