Z rockové opery Antigona | foto: Archiv Metropolitního divadla / Garama.cz

V rockopeře Oidipus Tyranus si zahrají Semelka i frontman Arakainu

  • 1
Staronová scéna hlásí světovou premiéru. V pražském Divadle Milenium, nyní nově pojmenovaném Metropolitním divadle, se 13. dubna poprvé představí divadelní verze nové rockové opery Oidipus Tyranus, kterou na motivy Sofoklovy antické tragédie vytvořili skladatel Milan Steigerwald a Pavla Forest.

Jako host se představí Kamil Střihavka, postavu Iokasté alternuje Marcela Březinová, hlavní roli ztvární Jan Toužimský ze skupiny Arakain, který se objevil už na konci loňského roku v koncertní podobě Oidipa Tyrana. Spolu s Viktorem Dykem také nazpíval první singl novinky – Zprávu z hvězd; navíc oba účinkovali už v předešlé rockové opeře Antigona.

Předprodej začal

Na ni Oidipus Tyranus navazuje nejen antickým tématem, ale také tvrdou rockovou hudbou, která se na české muzikálové scény jinak často nedostává. Po koncertním nastudování se divadelní režie ujal Roman Štolpa, na jevišti se objeví také Petr Dopita, Barbora Zemanová nebo Lešek Semelka.

Repríza novinky se plánuje na 27. května, pravidelná představení Oidipa Tyrana "naskočí" v podzimní sezoně od září. Vstupenky až do října už jsou v nabídce předprodejních sítí od 195 do 495 korun.

Divadlo Milenium bylo otevřeno v roce 1999 a stalo se součástí přeměny bývalých holešovických jatek v kulturně-společenské centrum.
Hlediště nabízející téměř osm set míst má podobu klasického amfiteátru, který hostil třeba muzikály Starci na chmelu či Cats.

Předloni divadlo prošlo celkovou rekonstrukcí, znovu se otevřelo loni na jaře, kdy také uvedlo premiérový český muzikál Kladivo na čarodějnice.