Z představení Hidden Landscape

Z představení Hidden Landscape | foto: DOT 504

Tanečníci z DOT 504 hubí zdravý rozum

Taneční soubor DOT 504, který se může pyšnit čím dál větší zájmem veřejnosti a dvěma nominacemi na divadelní ceny Thálie, přichystal novou premiéru Hidden Landscape.

Nový projekt vznikl díky spolupráci tanečního souboru s crossoverovým umělcem, choreografem Thomasem Steyaertem, odchovaným legendárními vlámskými Ultima Vez.

Představení, jehož premiéry jsou naplánovány na dnešek a zítřek do pražského divadla Ponec, vypráví příběh člověka, jemuž vládnou různé osobnosti ukrývající se v jeho mysli - tedy osobnosti, které postupně zahubí jeho zdravý rozum.

DOT 504 je první plně profesionální soubor současného tance v České republice. Vznikl před rokem a půl ve chvíli, kdy se umělecké šéfce Lence Ottové podařilo získat peníze.

Od té doby se souboru podařilo mnohé, a to nejen na pražských jevištích. Jen v letošním roce už stihl navštívit Londýn s představením Heaven is the place… choreografa Antona Ĺahkého,  a to v rámci prestižního festivalu Aerowaves.

V srpnu odehraje soubor jedenadvacet představení ve skotském Edinburghu, kam se chystá na základě pozvání organizátorů 62. ročníku festivalu Fringe. Následně se přesune na Internationale Tanzmesse 2008 do německého Düsseldorfu s představením Holdin’ Fast.

Domácí kritika si DOT 504 také všímá. Například na prestižní divadelní ceny Thálie byli letos nominováni dva z členů souboru - Petr Opavský za představení Heaven is the place... a za představení Holdin´ Fast Helena Arenbergerová.

Nové představení láká i na známou tvář. V jedné z úloh totiž tančí Rostislav Novák, který je divadelním příznivcům známý díky představení 8 - polib prdel kosům v pražské Arše.

Dobře ho znají i diváci televizní. Novák se totiž objevil například v seriálu Bazén, kde hrál postavu Lahváče. Teď ho mohou pravidelně vídat diváci "primáckých" Velmi křehkých vztahů v roli Olina.