Playback? Nikdy, tvrdí Michal David

  • 5
Hvězdné obsazení, bohaté kostýmy, líbivá hudba. Muzikál Tři mušketýři z dílny Michala Davida není výjimkou. Nyní zpěvák a skladatel chystá novou desku. "Bude na podzim," řekl čtenářům iDNES kontroverzní umělec, který odmítá zpívat na playback.

ODPOVĚDI MICHALA DAVIDA ZDE

"Na playback nezpívám nikdy, pouze na poloviční playback, nebo s kapelou," odvětil na jeden z dotazů čtenářů Michal David, který odpovídal z kanceláře domovského pražského divadla Broadway.

Hrajte o vstupenky na muzikál Tři mušketýři ZDE

Michal David je autorem hudby a producentem úspěšného českého muzikálu Kleopatra, který měl premiéru v roce 2002.

K jeho nejnovějším projektům patří muzikál Tři mušketýři, který v současné době uvádí pražské divadlo Broadway. - recenze ZDE

Michal David působil od roku 1976 ve skupině Kroky, první sólové album mu vyšlo v roce 1980.

Celkem vydal 16 sólových alb a nazpíval přes 300 písní. Za prodej více než 3 milionů nosičů obdržel od vydavatelství Supraphon Zlatou desku.

Složil hudbu k filmům Láska z pasáže, Diskopříběh 1 a Diskopříběh 2. V roce 1987 založil společně s Janem Prokopem skupinu Allegro.

Složil řadu písní pro Lucii Bílou, Karla Gotta, Helenu Vondráčkovou a další české i slovenské hudební hvězdy. Je autorem hymny českého hokejového týmu pro ZOH v Naganu. Michal vlastní nahrávací studio a věnuje se zejména autorské a producentské činnosti.

Michal David