Na Hradě končí Letní shakespearovské slavnosti

Na Pražském hradě končí Letní shakespearovské slavnosti. V derniéře bude večer uvedena Strniskova inscenace Zkrocení zlé ženy. Divadlo na Fidlovačce uvádí odpoledne a večer polský muzikál Malované na sklo, jehož premiéra se tento týden setkala s mimořádným ohlasem publika. Diváci nechtěli účinkující pustit ze scény a jejich potlesk se dal směle přirovnat k ovacím velkých muzikálových projektů.

V Divadle Kalich vstoupí v neděli do třetí stovky repríz muzikál Hamlet Janka Ledeckého. Představení začínají v 15:00 a v 19:00 hodin.

Na veřejných prostranstvích v sobotu a v neděli pokračuje Festival pouličního divadla. S představeními, happeningy, průvody a dalšími produkcemi je možné se setkat v historickém centru - zejména na Malé Straně a na Kampě - od 14:00 nejméně do půlnoci.

V letohrádku královny Anny na Pražském hradě mohou zájemci zhlédnout výstavu anatolských koberců z unikátní sbírky, kterou v roce 1994 daroval republice český rodák žijící v Německu Rainer Kreissl.

Kino Mat promítá filmy s Vladimírem Rážem
V kině Mat o víkendu pokračuje přehlídka věnovaná známému českému pohádkovému králi, nedávno zesnulému Vladimíru Rážovi.

Vpodvečer bude Mat promítat pohádku všech českých pohádek Zemanovu Pyšnou princeznu z roku 1952.

V neděli se od 18:00 na plátně objeví o pět let mladší snímek Jána Kadára a Elmara Klose Tam na konečné.

Přehlídka v Matu pokračuje až do 13. září a nabídne filmové ztvárnění Rusalky z roku 1962 režiséra Václava Kašlíka, komorní psychologický příběh Marie Poledňákové Rytíř a také německý snímek Old Shatterhand s hrdinou z "mayovek", jemuž Ráž po léta propůjčoval svůj hlas.