Jan Krafka (vlevo) v roli zpěváka Mikiho Volka spolu s autorem a režisérem Miroslavem Hanušem. | foto: Tomáš Glasberger / Lenka Hatašová

Jako když zapnuli atomovou elektrárnu, vzpomíná Hanuš na koncert Mikiho Volka

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Rozpor mezi smutným životem a radostnou tvorbou Mikiho Volka vystihuje novinka Rokenrol. Do divadla Studio DVA ji nachystal Miroslav Hanuš. Pojal ji jako „křížovou cestu“ tohoto zpěváka, neboť se celá odehrává v tramvaji cestou na jeden jeho nechvalně známý koncert. Hanuš si v novince sám zahraje mefistofelskou postavu, jak prozradil pro iDNES.cz.

Postava zpěváka Mikiho Volka fascinovala Miroslava Hanuše dlouhodobě. Jednak proto, že je milovníkem klasického rock’n’rollu, a dále i proto, že jeho vystoupení sám zažil.

„Na pódium Lucerny nastoupil tlustý člověk v černém koženém ohozu a s černými brýlemi. Říkal jsem si nevěřícně, co to bude? Kapela pak ale spustila tři rokenrolové pecky a bylo to, jako když někdo zapne atomovou elektrárnu. A pak to všechno zase zhaslo a ten člověk se zase někam odpotácel,“ popisuje herec krátké, ale intenzivní setkání s českou legendou v časech, kdy Miki Volek, závislý na alkoholu a prášcích, spíše už jen žil ze své dávné slávy.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se