Pavel Šimčík v představení Vina?

Pavel Šimčík v představení Vina? | foto: Hynek Glos

Dejvické divadlo, Ypsilonka i Ungelt ze zdravotních důvodů mění program

  • 2
Neustále stoupající čísla nově nakažených koronavirem patrně pomalu ovlivňují i divadelní produkci. V posledním týdnu musela svůj program upravovat hned čtyři přední pražská divadla. Jako důvod uvádějí nemoc nebo karanténu někoho v souboru.

Populární Dejvické divadlo tento týden zrušilo uvedení představení Vina? Úterní večer se nehrálo, ve středu jako náhradu nabízejí starší kus Zásek, který stejně jako novinku Vina? režíruje Ivan Trojan. Důvodem změny je prý karanténa jednoho z herců.

Výrazně více mění svůj program pražské Studio Ypsilon. „Vážení diváci,
z důvodu nemoci v souboru jsou představení ve dnech 26. 10. až 8. 11. zrušena. Představení hostujících souborů zůstávají v platnosti,“ uvádí scéna bez bližších podrobností na svých stránkách. Diváci mají ohledně vstupenek kontaktovat obchodní oddělení legendární scény.

V pondělí a ve středu se tento týden diváci nedočkali ani reprízy oblíbeného představení Pan Halpern a pan Johnson v Divadle Ungelt. I pražská scéna jako důvod změny uvádí nemoc. Diváci se náhradních termínů dočkají v lednu.

Nemoc v souboru hlásí i Divadlo pod Palmovkou. „Je nám líto, ale z důvodu onemocnění v souboru rušíme představení Zkrocení zlé ženy v pátek 29. 10. a Zamilovaného Shakespeara ve čtvrtek 4. 11.,“ píše scéna na svém Facebooku, kde dále uvádí, jak mohou diváci naložit se zakoupenými vstupenkami.