Madagaskar

Madagaskar - Fotografie z animovaného filmu Madagaskar | foto: Bontonfilm

Úspěšný Madagaskar se dočká dvojky

  • 1
Komu se líbil snímek Madagaskar může jásat. Společnost DreamWorks Animation zahájila přípravy na pokračování této úspěšné animované komedie. Do kin by měl film přijít v roce 2008.

Výkonný ředitel studia DreamWorks Jeffrey Katzenberg oznámil, že si v pokračování zopakují role všichni hlavní představitelé z prvního dílu.

Tedy Ben Stiller (lev Alex), Chris Tucker (zebra Marty), Jada Pinkettová Smithová (hrošice Glórie) a David Schwimmer (žirafa Melman). Jeho režiséry opět budou Eric Darnell a Tom McGrath

"Pro kina v ČR bude tento snímek s velkou pravděpodobností znovu dabován," uvedla z distribuční společnosti Bontonfilm Andrea Machalíková.

Aby čekání na druhý díl Madagaskaru nebylo tak dlouhé, vznikl ve studiích DreamWorks desetiminutový snímek Tučňáci z Madagaskaru: Vánoční mise.

Od 20. října se objeví v kinech jako předfilm animované komedie Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka.

Počítačově animovaný zázrak nazvaný Madagaskar určený "dětem od čtyř do sta let" se v českých kinech objevil v červnu.  V Česku ho zhlédlo téměř 260 tisíc diváků, kteří v kinech nechali 25,5 milionu korun.

"To z něj dělá po Shrekovi 2 nejúspěšnější film v dosavadní historii společnosti DreamWorks," dodala Machalíková.

Komedii o čtveřici rozmazlených exotických zvířat, která uprchnou z newyorské zoo a omylem se v nákladní lodi ocitnou v tropické džungli v Africe, předcházel dobrý ohlas z USA, kde koncem května vydělala za jediný týden 70 milionů dolarů (170 milionů korun).

Humor těžil z toho, že na pobřeží Madagaskaru se museli zvířecí hrdinové jako "rodilí Newyorčané" prvně v životě postarat sami o sebe a naučit se přežít v divočině.

Což bylo v případě zchoulostivělého lva, potrhlé zebry, pragmatické hrošice a žirafy - hypochondra mnohem náročnější, než by se na první pohled zdálo.

Studio DreamWorks má s animovanými projekty v posledních  letech úspěch. První díl Shreka stál před čtyřmi lety 110 milionů  dolarů a vynesl čtyřnásobek, loni uvedená "dvojka" byla dvakrát úspěšnější. I proto se připravuje třetí pokračování.

,