Brněnské studio očima režisérů

Brno - Antonín Moskalyk, Rudolf Chudoba, Vladimír Morávek, Vladimír Kelbl, Rudolf Tesáček a sedm dalších televizních režisérů se v sobotu večer ohlédne do minulosti a pokusí se postihnout současnost brněnského studia České televize. Důvodem pro komponovaný pořad Večer na téma... ČT Brno 40 se stalo čtyřicetileté výročí založení brněnského studia.

"Brnu bude patřit celé večerní a noční vysílání. Pořad s podtitulem Historie a současnost studia očima 12 režisérů nabídne rozhovory s osobnostmi, které v Brně působily či působí, které podstatně profilovaly a profilují televizní program a které - každá ve svém žánru - nabídnou, co považují za nejlepší," uvedla tisková mluvčí brněnského studia Jaroslava Pešková.

Jak dodala, nepůjde o nijak dlouhé pořady. "Preferované jsou ucelené vstupy do deseti minut. Jednotlivé „bloky" spojí svým komentářem Arnošt Golflam," popisovala Pešková.

Od 23. hodiny pak bude průvodce brněnským studiem pokračovat takzvanou Brněnskou nocí. "Nepůjde o koncipované střihové pořady, ale o takové artefakty, u nichž lze předpokládat divácký zájem i dnes," dodala k sobotnímu televiznímu maratonu Jaroslava Pešková.

Diváci se tak až do sedmé hodiny ranní dočkají kupříkladu záznamu koncertu Orchestru Gustava Broma, Silvestry Vladimíra Menšíka, chybět nemůže Boleslav Polívka, Jožka Černý a samozřejmě z cyklu Slovácko sa nesúdí.

Večer na téma... začíná v sobotu ve 20 hodin na programu ČT 2.

Oblíbeným seriálem ČT Brno se staly- Četnické humoresky