Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Karlovarským hokejistům chybí body. Překvapí na ledě lídra?

  11:37
Pátý zápas v řadě už ztratily v extralize Karlovy Vary. Tentokrát v Realistic Areně zvítězili 4:1 v utkání 45. kola hokejisté Hradce Králové. Východočeši naopak vyhráli potřetí za sebou a vždy venku. Ze třetího místa ztrácí šest bodů na vedoucí Liberec a právě Severočeši jsou dalším soupeřem aktuálně dvanácté Energie. Utkání 46. kola se hraje dnes v Liberci od 18.00 hodin a hosté si v něm tentokrát budou muset lépe pohlídat začátek.

Martin Kohout z Karlových Varů u nepřehledné akce, v níž brankář Filip Novotný kryje puk před Vladimírem Svačinou z Třince. | foto: ČTK

Od prvního buly to byli totiž Hradečtí, kdo vývoj zápasu úvodních dvaceti minut vzal do svých rukou. Východočeši byli o poznání aktivnější, matně působící hráče Energie přehrávali ve všech směrech a svou převahu vyjádřili i gólově. Skóre otevřel v sedmé minutě Paulovič, který v pádu dorazil do branky svou vlastní střelu. O pět minut později nechala karlovarská obrana Filipa Pavlíka dobruslit až před Novotného, který byl proti jeho zakončení bezmocný.

Reprezentační bek Pavlík byl v neděli večer na ledě vůbec hodně vidět, vždyť k výhře svého týmu přispěl dvěma góly. „My jako obránci se snažíme útočníkům pomáhat i dopředu, protože když jim pomůžeme, tak je nás v útoku najednou více a šance na vstřelení branky je větší. Jsme od trenérů nabádáni k tomu, abychom útočníkům pomohli. A funguje to,“ pochvaloval si po utkání v Karlových Varech.

To hokejisté Energie jsou teď v úplně jiném rozpoložení. Na momentální nepohodu v souhře týmu ostatně ukázala 51 sekund trvající přesilovka pěti proti třem, při níž Západočeši ani nevystřelili na branku.

„Bohužel jsme pustili Hradec Králové poměrně rychle do dvoubrankového vedení,“ uvědomuje si Tomáš Mariška, karlovarský asistent trenéra. Právě tohle byl podle něj klíčový moment první třetiny. „Je problém si nechat odskočit takto zkušené mužstvo, jakým Hradec Králové je,“ vysvětluje. Přesto jeho tým nesložil zbraně a bojoval dál. Od začátku druhé třetiny vystřídal v domácím brankovišti Novotného teprve šestnáctiletý mladíček Bednář. V prvních deseti minutách domácí zvýšili svoji aktivitu, která vyústila ve 28. minutě ve snížení skóre, když Flek proměněným sólem využil přesilovou hru.

Snahu domácích utlumil hned ve 30. minutě využitím přesilovky druhým zásahem v utkání Filip Pavlík a potrestal tak vyloučení Skuhravého, který obdržel 2+10 minut za úder do oblasti krku a hlavy. Naděje hráčů z lázeňského města na kontaktní branku držel čerstvý vítěz olympijského festivalu mládeže Bednář, a to zneškodněním několika velkých šancí Východočechů, z nichž největší měli Vopelka a Rákos.

Po zbytek zápasu už ale drželi Východočeši vývoj pevně ve svých rukou a domácí na dostřel nepustili. Snahu o odpor Energie definitivně zlomil v 53. minutě Štindl povedenou tečí Nedomlelovy střely od modré čáry. „Podařilo se nám vstřelit hned na začátku dva góly, pak jsme se snažili nějak udržet zápas v naší režii, abychom si to zbytečně nekomplikovali. Na konci první třetiny jsme soupeři dali příležitost hrát přesilovku pět na tři, kterou naštěstí nevyužil, což byla jedna z důležitých částí utkání,“ připomněl Filip Pavlík.

„Mrzí nás, že nedokážeme hrát celých šedesát minut hokej, který chceme. První třetina nebyla z naší strany špatná, kluci měli chuť, elán a dokázali se udržet na puku. Důležité bylo, že na konci první třetiny jsme ubránili oslabení tří proti pěti. Ve druhé třetině jsme absolutně ustoupili z naší hry a myslím si, že kdyby Karlovy Vary daly gól nebo dva, tak bychom se nemohli divit,“ varoval i přes výhru svůj tým hostující asistent Petr Svoboda. „Ve druhé třetině jsme výrazně zvýšili pohyb, zlepšili jsme hru a dostali jsme se do tlaku a do šancí. Vytěžili jsme z toho kontaktní gól, ale potom nastal asi klíčový moment utkání, protože jsme při tomto tlaku dostali gól v našem oslabení. Obdržená branka nás dost zlomila a ve třetí třetině si soupeř své vedení zkušeně pohlídal a už nás do nějakých větších šancí nepouštěl,“ dodal karlovarský asistent Tomáš Mariška po domácí porážce od Hradce Králové.

45. kolo hokejové extraligy však vůbec přálo hostům. Ze sedmi zápasů to byli v šesti případech oni, kdo se radoval z výhry. A týkalo se to také vedoucího tria, včetně lídra z Liberce. Liberečtí napravili páteční domácí zaváhání se Zlínem a vyhráli na ledě nedalekého rivala Mladé Boleslavi 4:1. „Vyrovnaný zápas jsme přetlačili na svou stranu asi větším důrazem před brankou,“ míní trenér extraligového lídra Filip Pešán. U všech gólů Bílých Tygrů byl útočník Michal Birner, jeden sám dal a na další tři přihrál.

Liberec vede extraligu o pět bodů před Plzní, o další bod zpět je Hradec Králové. Zajímavě se vyvíjí boj o desítku: devátý Zlín, desátý Litvínov i jedenáctá Olomouc mají shodně 65 bodů.

  • Nejčtenější

Tisíce středoškoláků vzdávají školu. Tratí na výdělcích, stát pak na daních

20. dubna 2024  13:56

Každý dvacátý středoškolák v Česku dobrovolně vzdá studium. Redakce iDNES.cz to zjistila ze...

Strážníci vytáhli osvědčený recept na neplatiče pokut. U dvou fungoval hned

19. dubna 2024

Premium Dva notoričtí neplatiči pokut z řad motoristů uvázli v síti karlovarských strážníků. Díky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Chovatel na Chebsku našel desítky mrtvých ovcí, zřejmě je roztrhali vlci

19. dubna 2024  10:31,  aktualizováno  13:30

Vlčí smečka napadla chov ovcí v Paliči u Lipové na Chebsku. Soukromý chovatel po jejich útoku sčítá...

Byla to moje blbost, řekl mladík, který zapálil obchod. Obžaloba žádá podmínku

22. dubna 2024  15:23

Podmíněný trest navrhuje státní zástupce Jan Kasal pro dvacetiletého Mária Baigera, který v...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Neprodávejte je, apeluje petice za zachování posledních městských lázní

19. dubna 2024  9:18

Zachránit poslední výspu tradičního lázeňství v Karlových Varech. Takový je apel iniciátorů petice...

Řidiči opět projedou po mostech na Karlovarsku, ze kterých utekli stavbaři

25. dubna 2024  14:25

Téměř s rok a půl dlouhým zpožděním oproti původnímu plánu začaly motoristům sloužit dva mosty přes...

Kynžvartský obelisk k poctě císařů opět zdobí zlacená koule s orlicí

25. dubna 2024  12:07

V kynžvartském zámeckém parku vrcholí rekonstrukce památníku dvou císařů. Už loni tu vyspravili...

Byl jsem slabým starostou, rezignoval první muž Ostrova. Nahradil ho Lukáš Lerch

25. dubna 2024  9:15

Jak avizoval, tak učinil. David Hanakovič (zvolen za ANO), dosavadní starosta Ostrova na...

Ze zchátralé nemocnice chtějí ve Valči vybudovat multifunkční centrum

24. dubna 2024  12:37

O přestavbě objektu zchátralé záložní nemocnice v areálu civilní obrany na moderní energeticky...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...