Diskuze

Hala by nebyla jen pro Sáblíkovou, argumentuje trenér rychlobruslařů

Cíl je splněn, rychlobruslařka Martina Sáblíková, rodačka ze Žďáru nad Sázavou, přivezla domů již šestou olympijskou medaili. Jiří Macháček, trenér a předseda žďárského oddílu rychlobruslařů má touhu vychovat další naděje. Ale nebude to bez překážek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A pro koho jiného? Myslím, s ohledem na význam toho sportu, postačí Svratka.

1 3
možnosti

Cele to pripomina vecnou otazku co bylo driv vejce nebo slepice? Muzeme o tom vecne diskutovat nebo aspon jednu halu postavit a uvidime. Neni hala pro rychlobruselni nejsou u nas logicky skoro zadni rychlobruslari ani fanousci, kdyz bude hala s velkou pravdepodobnosti pocet rychlobruslaru i fanousku u nas vzroste. Treba spocitat kolik stoji takova hala a kdy se vyplati. Napr. kdyz pro kazdy cesky klub (krat 10) jeden vylet za halou do zahranici vyjde na 30 tisic a za sezonu je jich minimalne 6 tak to uz docela naskace. Kluby by dost usetrili a penize by utraceli u nas. Navic pokud se udela hala precizni a v pekne prirode budou ji navstevovat i zahranicni sportovci. Rovnez bych rekl, ze rychlobrusleni ve svete neni at tak popularni a uspet v nem muze byt trochu snadnejsi nez v jinych svetove rozsirenych sportech, zakladem je, ale mit kde trenovat. Desetimilionova zeme si aspon jednu halu zaslouzi uz kvuli historickym vysledkum Sablikove, navic Erbanova ukazala, ze se daji vychovat i nastupci. A jelikoz vysledky ceskych hokejistu na vsech vekovych urovnich zaznamenavaji trvaly ustup ze slavy budeme mit v budoucnu vetsi sance na zisk medajli (a tim i propagaci CR) v jinych sportech a rychlobrusleni by mohlo byt jednim z nich. Spocitejme tedy kolik bude hala stat a za jakych podminek se aspon trochu vyplati a pokud to bude aspon trochu vychazet tak to riskneme a postavme ji!

1 0
možnosti

Myslím si, že bychom měli víc podporovat sporty, které nevyžadují vysoké náklady na jejich zajištění.

V zimě topit do trávníků, v létě vyrábět led, 200 m nad mořem stavět sjezdovky apod., je něco, co se mi zdá podporování sportu na úkor příštích generací.

6 0
možnosti

Přesně a ještě bych přestal třeba vytápět bazény. Je to neskutečně drahé. Národ by se měl otužovat :-)Alespoň nás potom neskolí kdejaká rýmička. :-)

0 0
možnosti