(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Muž shodil ženu ze schodů a zranil ji lahví, policii volal jako svědek

  • 2
Čtyřiadvacetiletý útočník podle policie v pátek v Jihlavě napadl ženu a vážně ji zranil. Když ale volal záchranáře, vystupoval jako svědek události. Vyšetřovatelé jsou ale přesvědčeni, že je pachatelem, a viní ho z těžkého ublížení na zdraví a vydírání.

V pátek kolem půl osmé večer policie v Jihlavě přijala oznámení, že v lokalitě za domem kultury v Tolstého ulici byla napadena a zraněna žena.

Policejní hlídky, včetně kynologů, ihned začaly pátrat po neznámém útočníkovi. Nakonec se ukázalo, že podezřelým je sám oznamovatel, který před tím s napadenou popíjel alkohol.

„Muž začal ženu obtěžovat a začal jí také vyhrožovat. Došlo mezi nimi k incidentu, kdy muž ženu shodil ze schodů a poté ji v obličeji a na krku zranil rozbitou lahví od vína,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Útočník poté sám zavolal na linku 155 a oznámil, že je náhodný kolemjdoucí a že ženu přepadl neznámý muž.

„Důkladným šetřením kriminalistů a ohledáním místa činu bylo prokázáno, že tento čtyřiadvacetiletý muž byl sám pachatelem,“ upřesnila Čírtková.

V sobotu policie muže obvinila ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví a vydírání. Soudce ho v pondělí poslal do vazby, kde bude čekat na hlavní líčení. V případě prokázání viny může dostat až deset let vězení.

Policie se obrací na případné svědky se žádostí o pomoc. „Kdo viděl v pátek ve večerních hodinách v dané lokalitě pohyb popisovaných osob, případně byl svědky samotného incidentu, ať kontaktuje linku 158,“ požádala mluvčí.