Dopravu mezi Jihlavou a Pelhřimovem komplikovala hromadná nehoda

  • 0
Husté sněžení a kluzká vozovka byly příčinou hromadné dopravní nehody na kruhové křižovatce pod kopcem Hosov u Jihlavy. V místě nehody se střelo celkem devět osobních automobilů, nedošlo ke zranění.

„Místem nehody se dá opatrně projet, zatím funguje jeden jízdní pruh a jezdí se kyvadlově, “ uvedla po 15:30 policejní mluvčí Dana Čírtková a dodala, že provoz je na místě řízen policisty. Plně obnovit provoz se povedlo později večer.

Silničáři museli během dne vyjíždět kvůli sněžení ve všech pěti okresech Vysočiny. „Doteď to tálo, ale už je minus jeden stupeň, takže za chvíli už to z vozovek pouštět nebude. Silnice jsou prostě sjízdné jen se zvýšenou opatrností,“ řekl dispečer krajských silničářů Roman Hubený.

Podle meteorologické předpovědi budou sněhové přeháňky na Vysočině i v noci, teploty mohou klesnout až k minus osmi stupňům Celsia. Český hydrometeorologický ústav vydal varování před tvorbou ledovky a zmrazků v celé České republice. Varování platí od páteční osmé hodiny večerní do sobotního dopoledne.