Diskuze

Před pěti lety útočnice zabila studenta u šaten, jeho otec cítí zlost

Roky běží, emoce zůstávají. Na den přesně před pěti roky se odehrál krvavý útok ve žďárské střední obchodní škole. Psychicky nemocná žena vešla do šaten a nožem zaútočila na studenty. Jeden chlapec nepřežil. Stačilo pár minut a mnoha lidem se totálně změnil život.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak nevím, ale tento případ a dále to neskutečné ignorantství v nemocnici, kde na chodbě krvácel ten malý kluk, mě vedou k zamyšlení, zda bych pochopil zdrceného rodiče, který by ty zodpovědné potrestal sám, když na to justice nemá.

0 0
možnosti

Tam není co nechápat. Ten chlap má můj obdiv, že to nevyřešil rovnou na místě když mu kluk umřel před očima. Kamarád, je trochu prudší letory, k tomu říkal, že by nejspíš chytil pověstný blikanec, jak to říkal Řepka, a až by skončil, tak by ta zmagořená baba šla identifikovat jen podle DNA. Když si tam představím svého syna, tak bych možná jednal podobně.

A zapomenout by mělo i na ty, co umožnili aby mohla znova útočit. Dokud nebudou za své lemplovství postihováni, tak se tohle bude dříve či později opakovat. A stejně tak skončit s praxí, že jí znalecký posudek vyseká ze soudu a z vězení, protože prý nebyla příčetná. Jednala málem jak profesionální zabiják včetně rekognoskace terénu před činem. Dost příčetná na to, aby takhle pánovala, dost příčetná na to, aby si užila 20 let v base s plnou parádou. A žádný režim MONky. Pěkně mezi ostatní.

0 0
možnosti

Vadí mu i to, že nebyl potrestán soudce ani lékař, kteří umožnili její propuštění do ambulantní léčby poté, co útočila v havířovské základní škole o dva roky dříve.

Zdroj: https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/vyroci-utok-skola-vrazda-petr-vejvoda-zdar-nad-sazavou-barbora-orlova-nuz-vyjednavac-vysocina-polici.A191014_507857_jihlava-zpravy_mv

Za tohle nikdo pykat nebude? Ona už jednou útočila, a přesto není eliminovaná od lidí?

2 0
možnosti

Spravedlnost pro všechny po Česku..

0 0
možnosti
Foto

Problém není ani v justici a u psychiatra, ale v přílišném podceňování nebezpečnosti psychotiků a mnohdy i v obavě policistů zasáhnout (v krajním případě třeba i zastřelit osobu ohrožující někoho na životě).

8 0
možnosti

Problém je v psychiatrii a hlavně v justici.

Doktor napíše na základě subjektivního pocitu papír a pachatel je v tu ránu bez viny. Pár týdnů až měsíců je v ústavní léčbě, pa doktor napíše zase subjektivní názor a už je pachatel volný, může akorát dobrovolně chodit na ambulatní léčbu.

Zákon by měl být postavený takto.

Za vraždu např. 20 let

- jsi zodpovědný, 20 let ve vězení

- nebyl jsi příčetný, 20 let v detenci.

3 3
možnosti

Muž, který je u policie už třicet let - z toho polovinu času také vyjednává - sám říká, že neměl jinou šanci, aby dívka přežila.

Zasáhnout měla policie a to tak, že by dotyčnou zastřelila. Policajti by měli být vycvičeni tak, aby dokázali sundat pako s nožem.

11 0
možnosti

R77u33d28a 95S97l77a85v81í36k

14. 10. 2019 13:15

Jako začít střílet do houfu studentů?

0 0
možnosti

P20e73t53r 50Ř61i68h50á83k

14. 10. 2019 12:38

Je to tragedie, je to smutne a muzeme se opravnene zlobit a byt nastvani na ketere osoby. Ale cloveku do hlavy nevidite. tak to proste je :(

1 1
možnosti

Je to dobře, že do hlav člověk nevidí. V případě některých (např. dotyčné vražedkyně, či jejího doktora), tam musí být na...o.

0 2
možnosti

Jsem rád, že se připomíná , tenhle hrdinský čin mladého kluka. Chápu zlost otce. Musí být strašně těžké s něčím takovým žít.

13 0
možnosti

Ano, pro rodiče to musí být strašné i po letech. A teď si ještě přečtou jak se matka vražednice chystá rejžovat na knížce která jistě bude trhákem.

1 0
možnosti

J63i18ř31í 26L60á65t42a92l

14. 10. 2019 12:36

Je fakt, že soudce, který ji propustil do ambulantního léčení, by měl nést veškerou odpovědnost...

15 3
možnosti

??? Nemyslite, ze soudce muze stavet sve rozhodnuti pouze na posudku? Jak ma zhodnotit jeji nebezpecnost?

4 0
možnosti

Bohužel další ukázka naší totálně neschopné justice... Problém justice není Babiš a jeho blbých 50 mega, natož Benešová, ale právě tyhle rozhodnutí, které ničí život obyčejným lidem!!! A že u těch u opilců za volantem naše soudy sekají zákazy řízení jako na běžícím pásu.... :-(

8 21
možnosti

J42a53n 32V23e92r29n14e31r

14. 10. 2019 12:21

Babiš s benešovou jsou obrovským problémem justice. Nemůlžete před tímmzavírat oči.

15 3
možnosti