ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Shutterstock

Cizinec zaútočil na ženu nožem. Třebíčský soud ho poslal do vazby

  • 36
Kriminalisté z Třebíče vyšetřují násilný trestný čin, ke kterému došlo ve čtvrtek odpoledne v obci Mastník. Třiapadesátiletý cizinec zde mimo jiné i nožem napadl čtyřiadvacetiletou ženu a vážně ji zranil. Krátce po činu byl zadržen. Soud ho v sobotu poslal do vazební věznice.

Muž ženu napadl po slovní rozepři. „Opakovaně ji udeřil do hlavy a poté na ni zaútočil nožem,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Ženu záchranáři s vážným zraněním odvezli do nemocnice. Podle Čírtkové je nyní mimo ohrožení života. Podnapilý útočník byl krátce po činu zadržen. 

Kriminalisté ho vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví. Státní zástupce navrhl, aby byl muž stíhán vazebně. V sobotu s návrhem okresní soud v Třebíči souhlasil. Přímo ze soudní síně policie muže převezla do vazební věznice v Brně.

„V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ konstatovala Čírtková s tím, že další okolnosti násilného trestného činu včetně motivu jsou předmětem policejního vyšetřování.

Obec Mastník

Obec Mastník

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz