Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Řidiči při sněžení odstavili kamiony na dálnici D1, vozy překážely sypačům

Deset pokut rozdali policisté nad ránem řidičům kamionů na D1 na Vysočině. Důvodem bylo špatné parkování na dálničním tělese a připojovacích i odbočovacích pruzích. Stojící kamiony byly překážkou v provozu a ještě víc komplikovaly už tak problematickou situaci na dálnici.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Celý rok je není vidět a najednou se diví

neaktivní pomáhači!

3 1
možnosti

Nemohou, i když by chtěli. ČESMAD lobbuje u politiků, aby se na kamiony moc nesahalo. Takže nějaké plošné a intenzivní kontroly kamionů nehrozí.

2 0
možnosti
TL

Stát na dálnici je samozřejmě naprostý nesmysl. Nicméně. Sjeďte z dálnice a kde zaparkujete? Pomalu v každé dědině je zákaz stání na 3,5 t. Průmyslové zóny nemají parkoviště. O parkovištích na dálnici se bavit nemusíme. O parkovištích na silnicích prvních tříd, si šoféři můžou nechat akorát zdát. Sám jsem řidič kamionu a jsem rád, že přes ČR obvykle jen projedu.

2 2
možnosti

To je problém dispečera. Pokud není kde parkovat, musí jet 2 řidiči.

Parkování na sjezdech dálnice by se mělo odměňovat minimálně 50 000 Kč pokutou a zákazem řízení aspoň na půl roku.

3 0
možnosti
JE

J22a27n 65E49l34i77á35š

7. 1. 2021 15:08

A jak pak bude policistum v jinych zemich vysvetlovat, ze prosvihl povinnou prestavku z duvodu, ze se na D1 neda nikde zaparkovat?

1 4
možnosti
JT

J93a34n 90T72a35r69a31b35a

7. 1. 2021 15:11

To je jeho problém.

3 3
možnosti

Pokud dáte řidiči vybrat, jestli stát na parkovišti poblíž občerstvení a wc nebo potmě v pripojovacím pruhu, co si vybere? Pokud mu dáte vybrat hrozbu pokuty za špatné parkování 2000 Kč nebo za nedodržení přestávky 2000 EUR, co si vybere? Tady bude chyba jinde, než v řidiči.

6 2
možnosti
AC

Ano, tady je chyba, že za stání na dálnici není pokuta 2000 eur

6 7
možnosti
MN

I v této koloně mnozí z řidičů nevydrželi čekání a usnuli. Když se provoz podařilo obnovit, museli je policisté budit, aby odjeli. „Tito řidiči ale neparkovali, nýbrž stáli v koloně. Po probuzení pokračovali v jízdě,“ upozornila mluvčí.

Zdroj: https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/policie-dalnice-d1-kamion-nehoda-parkovani-ridic-kolony-jihlava-vysocina-pokuta.A210107_102550_jihlava-zpravy_mv

Tohle mi říkal jeden bývalý kolega, který šel jezdit.

Musel se naučit spát, když je to potřeba, bez ohledu na denní dobu. Zastavím, spím, probudím se, jedu.

A s tím stáním o přestávkách: Ano, je to špatně. Ale co je víc špatně, nezastavit a nedržet pauzu, protože nemám kde, nebo držet v místě, kde to po dlouhém hledání místa až jít musí.

1 0
možnosti
AC

Oboje je stejně špatně. Je třeba to dělat dobře.

0 0
možnosti
DM

Řidič musí udělat přestávku, jinak hrozí veké pokuty i pro provozovatele. Tak jí chce udělat, jenže ouha, přijede k parkovišti, to je plné. Tak využije zbylou rezervu plus zákonem povolených 15 minut, a jede k dalšímu. To je taky plné. Dojede ještě k třetímu, opět plnému, pak mu vyprší čas, a má teda udělat co?

6 0
možnosti
AC

Možná si to trochu naplánovat, protože neřídí první den?

1 4
možnosti

Pokud stát nemá dostatek parkovišť, měl by odstavené kamiony bezpečně označit. Ale flastrovat někoho za vlastní neschopnost je snazší

3 4
možnosti
JP

J58a42n 34P73l69š95e91k

7. 1. 2021 12:55

Stání kamionů v připojovacích pruzích u odpočívadel v ČR je naprosto běžná věc i u jinak poloprázdných parkovišť. To jen PČR či dálniční policie tento přestupek dlouhodobě ignoruje. Za svoji řidičskou karieru jsem neviděl jedinou hlídku, která by podobný přestupek na místě řešila. V Německu či Rakousku je to věc naprosto nemyslitelná.

4 3
možnosti
JK

J41a33n 37K81r41a94l

7. 1. 2021 13:12

poloprazdna parkoviste;-D; jen pro tvoji predstavu, ridic dojede v noci na preplnene parkoviste = proto stoji u sjezdu na cerpacku/najezdu. A protoze zapocnou denni odpocinek, nemuze se hnout do 9 resp min 11 nasledujicich hodin.

5 1
možnosti
LJ

ZA 30 let budování kapitalismu v Čechách a na Moravě nebylo ministerstvo dopravy ochotné a schopné vybudovat parkoviště pro několik tisíc kamionů.

Přesto hrdě vybírá daň silniční, dálniční , mýtné z ostatních tankodromů zvané silnice, spotřební daň z nafty a daň z přidané hodnoty.

Řidiči kamionů, bez nichž by obyvatelstvo za tři dny padalo na ulicích hlady, nemají kde dodržovat povinné přestávky, nemají kde parkovat pře víkend, nemají kam odstavit auta, než přestane padat sníh a silničáři silnice zprůjezdní.

Když může premiéra dělat v češsku Slovák, nešlo by si najmout za ministra vnitra Číňana? Sice by několik zaměstnanců skončilo v arestu, ale to co patří k dopravě 21. století by tady bylo během pár let. Místo milionářských vil dopravních náměstků.

10 1
možnosti
FM

Vzivote by me nenapadlo zaparkovat ve sjezdu/najezdu dalnice a jit spat, tak jak je to v CR běžné.

Hlady bysme nechcipli, jen by v Praze v Globusu nemeli 20 druhu mleka, ale treba jen 3. Na jedne strane se vozi surove mleko do nemecka, na druhe strane se v Madete chybejici nahrazuje dovozem ze strednich cech. Misto nepreberneho mnozstvi polskych mrazneych rozpeku bychom snidali chleb a gumaky z Penamu, ale to by se vsechno casem srovnalo. Stav kdy se neekonomicky prevazi zbozi ze skladu do skladu a meziskladu, kdy jsou dily prevazeny pres pul evropy, prestoze by mohly byt vyrobeny v okoli, neni v souladu s udrzitelnou ekonomikou.

3 0
možnosti

J35a36n 79Š63m98í94d23a

7. 1. 2021 12:40

Nárůst přepravy zboží je dle mého soudu v pořádku; musí tomu ovšem odpovídat přepravní možnosti dopravní infrastruktury. A ty jsou v celé ČR a především na D1 zcela vyčerpány. To, co se v současné době děje na D1 je výsledek slušně řečeno totálního podcenění všeho, co je s touto problematikou spojeno (politikaření, nekompetence, obstrukce, chaos). Nejsem sám, kdo si uvědomuje, že už dávno měla být D1 přizpůsobena podmínkám, které jsou na ni v posledních letech kladeny; kromě nezbytných průběžných oprav především rozšíření na 3 pruhy v každém směru včetně velkokapacitních odpočívek. Odlehčit této komunikaci měla již dávno dálniční spojení mezi Hradcem Králové a Mohelnicí včetně neexistujícího propojení naší "dálniční" sítě na polskou a rakouskou dálniční síť ve směru sever-jih. Těžiště přepravy na dlouhé a střední vzdálenosti má však spočívat především na železniční, společně s říční dopravou. Chybí uzlové terminály - překladiště zboží z kamionů na železniční vozy popř. říční lodě a naopak (viz. v rámci ČR ojedinělý terminál Mělník). Dávám za vinu všem postkomunistickým vládním činitelům, jejim poradcům a ekonomům, že to tak není; že se na to lidově řečeno vykašlali. Současná situace na našich silnicích je výsledkem jednostranné orientace přepravy, která tak sice reaguje na potřeby zákazníků, ovšem dělá ze silnic a dálnic kolbiště mezi osobními automobily s rodinami a mnohatunovými nebezpečnými kolosy s unavenými řidiči. Je nejvyšší čas naši silniční síť kapacitně posílit a zároveň důrazně odlehčit tím, že se i u nás začne více využívat k přepravě nákladů na delší a dlouhé vzdálenosti železnice a okrajově využívané říční cesty (zvýhodnit kombinovaný způsob přepravy zboží) a omezit výstavbu nezakolejovaných logistických center a skladů na zelené louce soustřeďujících se pouze na silniční přepravu zboží.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Obyvatelé Jihlavy jsou v šoku, daň z nemovitosti vzrostla na trojnásobek

7. května 2024  12:04

Zatímco před rokem pracující důchodkyně za panelový byt 3+1 v osobním vlastnictví v Jihlavě platila...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Je to Ještěd Vysočiny, hovoří o Medlově majitelé. Z hotelu dělají památku

12. května 2024  10:06

Hotel Medlov umístěný uprostřed Žďárských vrchů letos slaví dvě velká výročí. Jako honosné zařízení...

Bývalá Hitlerova škola stojí v Jihlavě už 80 let. Nyní ji využívá policie

8. května 2024

Premium Na jaře uplynulo 80 let od slavnostního otevření jediné školy Adolfa Hitlera na území Čech a Moravy...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Parkování zdarma v království modrých čar? Radnice si drží místa pro úředníky

5. května 2024  9:11

I v oblasti modrých zón v centru Jihlavy se dají najít parkoviště, která jsou stále zdarma. Nejsou...

Je to Ještěd Vysočiny, hovoří o Medlově majitelé. Z hotelu dělají památku

12. května 2024  10:06

Hotel Medlov umístěný uprostřed Žďárských vrchů letos slaví dvě velká výročí. Jako honosné zařízení...

Díky historikovi po letech ožijí drby a klepy o majitelích brodských vil

11. května 2024  9:09

Krajskou knihovnu Vysočiny v Havlíčkově Brodě v pondělí odpoledne čeká nápor, jaký ještě nezažila....

Hlad po bydlení chtějí ve Žďáře zahnat desítkami nových družstevních bytů

10. května 2024  14:12

Převážně mladé páry, ale i senioři či lidé středního věku zamířili do žďárského Kina Vysočina na...

O víkendu se uzavře Jihlavský tunel, tisíce aut budou muset skrz město

10. května 2024  8:21

Dopravní potíže, komplikovanější průjezd městem a nárazově tvorba kolon. S tím vším musí o víkendu...

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...