Diskuze

Městský park z první republiky zažije rozsáhlé kácení a sázení

Více stromů, workoutové hřiště, květnaté a bylinné louky, broukoviště i veřejný gril. Tak by měl do tří let vypadat revitalizovaný, místními i výletníky oblíbený a hojně navštěvovaný městský park Hrádek v Třebíči. Z Hrádku je krásný výhled na historické centrum města.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jestli se třebíčská radnice začne odborně starat o Hrádek, tak Pán Bůh s ním. Stačí se podívat jak odborníci zdevastovali zeleň na náměstí. Když jsem viděl vykácenou celou horní stranu náměstí i ten háječek u pomníku u Jejkovské brány, tak bych brečel. I když co člověk může chtít od těch co nechávají stromy napadené kůrovcem stát tak dlouho, až můžou zdevastovat stromy v širokém okolí. To víte něčím těch "chudých" 260 zaměstnanců radnice musí topit. Názory nás, kteří jejich neschopnost platíme je vůbec nezajímají, stejně jako Městskou policii auta zaparkovaná na chodnících, po kterých nelze ani projít.

1 0
možnosti

Už před 20 lety proběhlo na Hrádku masivní kácení stromů a tehdy se proti tomu v Třebíči zvedly vlny protestů. Doufám, že se občané opět ozvou. Vykácet cca. 300 stromů a nahradit je cca. 300 stromy není náhrada. Sazenice stromů budou potřebovat dalších 30 let, aby alespoň trošku povyrostli a dalších několik desetiletí, aby dorostli na stávající kácené stromy. Výmluvy na kůrovce jsou směšné, vždyť kolik je na Hrádku smrků? Jsou tam hlavně listnaté stromy. Sama radnice říká, že chce vykácet lípy. Ty kůrovec nenapadá. Ale až tam radnice vybuduje ty broukoviště, tak se tam teprve kůrovec rozmnoží. Třebíč už v hloupých rozhodnutích dohání Jihlavu.

1 1
možnosti