Beachvolejbalový kurt na Masarykově náměstí v Jihlavě je od pondělka přístupný veřejnosti. | foto: Tomáš Blažek, MAFRA

V centru Jihlavy vyrostl beachvolejbalový kurt, zkusí ho mistři i amatéři

  • 0
Tuny křemičitého písku tvoří základ velkého beachvolejbalového kurtu, který v uplynulých dnech vyrostl na Masarykově náměstí v Jihlavě. Tento centrální kurt soutěžních parametrů bude hostit nejenom mistrovství republiky, ale od pondělka jej může zdarma využívat i veřejnost.

„Pro Jihlavu je velká pocta, že se zde budou hrát finálové zápasy beachvolejbalového mistrovství republiky. Zároveň jsem rád, že se podařilo domluvit výstavbu centrálního kurtu, který bude přístupný i veřejnosti přímo na náměstí,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast investic a sportu Petr Ryška.

Amatérským hráčům je kurt k dispozici každý den, vždy od 10 do 12 a od 14 do 18 hodin. Výjimkou jsou dny, kdy je na kurtu naplánovaný program. Jedná se o celé dva následující víkendy, kdy se na kurtu bude hrát mistrovství republiky.

Dále to bude středa 17. srpna (14 až 16 hodin) a úterý 23. srpna (16 až 18 hodin), kdy jsou naplánovány ukázky beachvolejbalu s možností tréninku. V pondělí 22. srpna se zase lidé mohou přijít podívat od 15 do 18 hodin na turnaj osobností. Na kurtu se střetnou zástupci jihlavské radnice, krajského úřadu i osobnosti Dukly Jihlava a FC Vysočina.

Zájemci si mohou vyzvednout míč oproti vratné záloze a podpisu ve stánku turistického informačního centra na Masarykově náměstí. „Po skončení hry je potřeba kurt uvést do původního stavu a vrátit míč do infocentra,“ upozornil mluvčí magistrátu Radovan Daněk.