Šavle, s níž se opilý host po vyhození dožadoval opětovného vstupu do hudebního...

Šavle, s níž se opilý host po vyhození dožadoval opětovného vstupu do hudebního klubu. | foto: Policie ČR

Do klubu chtěl opilec se šavlí v ruce, ostraha ho i s hosty odzbrojila

  • 4
Dramatické chvíle se v sobotu nad ránem odehrály v jednom ze zábavních podniků v Třebíči. Ochranka z něho vyvedla opilého muže, který se choval nevhodně. Ten se s tím ale nehodlal smířit a do podniku se vrátil s historickou šavlí v ruce. Tou pak ohrožoval hosty. Ke zranění nedošlo.

Incident se odehrál v třebíčské části Vnitřní Město v sobotu kolem čtvrté hodiny ráno. Obešel se bez zranění jen proto, že ochranka spolu s náhodnými hosty agresívního muže během chvíle odzbrojila a šavli zahodila.

Čtyřiatřicetiletý muž v podniku popíjel. Jenže to přehnal a začal se chovat nevhodně. Byl proto vyveden ven. Po chvíli se k podniku vrátil, u šaten vytáhl více než osmdesát centimetrů dlouhou šavli a začal s ní mávat kolem sebe.

„Ohrožoval pracovníka ostrahy, a dožadoval se vstupu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Během chvíle na něj naskákali pracovníci ostrahy i náhodní hosté a šavle ho zbavili. Vyvedli ho ven a zbraň zahodili. Zároveň zavolali policii.

Šavle nejspíš nebyla kradená, domnívá se policie

Muž, kterému hlídka naměřila 1,62 promile alkoholu v dechu, skončil v poutech. Zbytek noci a dopoledne strávil na protialkoholní záchytné stanici v Jihlavě.

Další oplétačky se zákonem dosud soudně netrestaného muže ale ještě čekají. Policisté jeho chování vyhodnotili jako nebezpečné vyhrožování se zbraní v ruce. „„Zahájili jsme úkony trestního řízení,“ potvrdil vedoucí třebíčského obvodního oddělení Libor Matoušek.

V případě odsouzení hrozí muži až tříletý trest vězení.

Případ policisté dále vyšetřují. Mimo jiné je zajímá původ historické šavle, kterou po incidentu našli na břehu nedaleké řeky. „V tuto chvíli nemáme podezření, že by se jednalo o odcizenou zbraň,“ podotkla Kroutilová.