Jelení ragú se slaninou
Suroviny: 600 g jeleního masa, 1 lžička kořenicího přípravku Divočina, 3 lžíce oleje, 200 g anglické slaniny, ?2 cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, 40 ml slivovice, 700 ml červeného vína, ?100 g žampionů, ?sůl, 30 g přepuštěného másla, 30 g hladké mouky
?Postup:
1. Maso nakrájíme na kostky, promícháme je s kořenicí směsí Divočina, zakryjeme fólií a necháme přes noc odležet.
2. V kastrolu rozpálíme olej, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, maso a zprudka ho opečeme. Přidáme pokrájenou cibuli a také ji orestujeme. Přimícháme protlak, přelijeme slivovicí a oflambujeme. Podlijeme vínem, přidáme pokrájené houby, osolíme a zvolna dusíme doměkka.
3. Z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, rozmícháme ji s 200 ml studené vody a vlijeme do kastrolu. Omáčku dobře provaříme. Ragú podáváme se špekovými nebo bramborovými knedlíky.
Doba přípravy 90 (bez odležení) minut.
1 porce obsahuje 2875 kJ/687 kcal
Počet porcí/kusů 4